- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajinske snage pripremaju novu provokaciju u Odesi

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
Ukrajina priprema novu provokaciju u oblasti u kojoj su sahranjene žrtve kuge u Odesi, kako bi za to optužila rusku vojsku, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

„Rukovodstvo vojne administracije u Odesi, zajedno sa ekspertima 83. Centra informaciono-psiholoških operacija Oružanih snaga Ukrajine, sprema još jednu ciničnu provokaciju sa ciljem da optuži Oružane snage Rusije da granatiraju potencijalno opasne objekte, usled čega mogu da stradaju stotine civila u Odesi“, rekao je Mizincev.

Prema njegovim rečima, u gusto naseljenoj oblasti grada, u blizini stanice za tehničko održavanje hitne pomoći, gde se nalazi lokacija na kojoj su sahranjene žrtve kuge, ukrajinski vojnici planiraju da postave kompleks protivvazduhoplovne odbrane ili njegovu maketu.
U slučaju napada Oružanih snaga Rusije na objekat Ukrajina namerava da u medijima plasira informaciju da je u Odesi došlo do biološke opasnosti i da je Rusija za to kriva, upozorio je Mizincev.
„Koordinacioni štab Ruske Federacije za humanitarno reagovanje više puta je upozoravao međunarodnu javnost da ukrajinski nacionalisti pripremaju takve provokacije, koje su uz punu podršku kriminalnih akcija kijevskog režima pomoću zemalja takozvanog civilizovanog Zapada već stekle masovni karakter“, izjavio je Mizincev.
General je podvukao, da za razliku od ukrajinske vojske ruska vojska ne gađa civilnu infrastrukturu i potencijalno opasne objekte čije rušenje može da nanese ekološku štetu ili izaziva katastrofu koja predstavlja opasnost po život i zdravlje civila.
Severodonjeck: Ukrajinske snage minirale fabriku, ugroženo 300 civila  - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
RUSIJA
Severodonjeck: Ukrajinske snage minirale fabriku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala