- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Severodonjeck: Ukrajinske snage minirale fabriku

© Press-služba posla LNR v RF / Uđi u bazu fotografijaSeverodonjeck: Ukrajinske snage minirale fabriku, ugroženo 300 civila
Severodonjeck: Ukrajinske snage minirale fabriku, ugroženo 300 civila  - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Ukrajinske snage u Severodonjecku minirale su fabriku „Azot“ gde se, prema rečima jednog zarobljenika, u podzemnim prostorijama nalazi preko 300 civila, rekao je za Sputnjik pomoćnik čečenskog lidera Apti Aludinov.
Prethodno je čečenski lider Ramzan Kadirov rekao da su snage Kijeva naterale oko 300 civila da uđu u industrijsku zonu Severodonjecka.
„Imamo informaciju da se tamo u fabrici nalazi oko 300 civila koje su ukrajinske snage strpale u podzemne prostorije i minirale sve“, rekao je Alaudinov.
Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je izjavila da ukrajinski neonacisti spremaju provokaciju sa toksičnim hemikalijama u fabrici u Severodonjecku i zadržavanjem radnika i civila na toj teritoriji.
„Pogledajmo šta se zaista sprema. A sprema se još jedna provokacija ukrajinskih nacionalista, naime, miniranje cisterne sa toksičnim hemikalijama u fabrici ‘Azot’ u Severodonjecku na teritoriji LNR i zadržavanje više od hiljadu radnika fabrike i lokalnog stanovništva u njegovim podzemnim objektima“, istakla je portparolka.
Ruska vojska oslobodila je aerodrom i stambene četvrti Severodonjecka.
Čeličana Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
RUSIJA
Dramatični gubici u redovima ukrajinskih snaga kod Severodonjecka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala