- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dramatični gubici u redovima ukrajinskih snaga kod Severodonjecka

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaČeličana Azovstalj u Marijupolju
Čeličana Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Niz jedinica ukrajinske vojske izgubilo je u borbama za Severodonjeck skoro 90 odsto vojnika i sada se povlače ka Lisičansku, izjavio je načelnik Centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Mizincev je rekao i da su vlasti u Kijevu naredile da se u tom gradu miniraju rezervoari sa 100 tona šalitre i kiseline da bi tako sprečili nadiranje snaga Rusije.

„Svesne da dalje ne mogu da pružaju otpor i da kontrolišu industrijsku zonu u Severodonjecku, vlasti u Kijevu su naredile taktičkoj grupi da u kombinatu ‘Azot’ miniraju rezervoare sa šalitrom i azotnom kiselinom čija težina premašuje 100 tona“, naveo je general i dodao da je njihov plan u slučaju realizacije provokacije da optuže rusku stranu.

Na brifingu za novinare Mizincev je naveo da ukrajinski ekstremisti imaju artiljerijske položaje u stambenim zgradama u jednoj od ulica Harkova. Stanarima zgrada je zabranjeno da napuštaju stanove pod izgovorom da je neophodno osigurati bezbednost.
U gradu Družovka ukrajinske snage su razmestile višecevne bacače raketa između stambenih zgrada, a u lokalnoj školi im je uporište.
Namera im je da izazovu reakciju ruske vojske a potom da je optuže za neselektivne napade.
U Slavjansku su takođe po školama utvrdili položaje, dok su u lokalnoj fabrici postavili oklopnu tehniku i naoružanje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala