- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Organizovani hakerski napad na ruske državne organe iz SAD, Ukrajine, Turske, Gruzije i EU

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
Hakeri iz stranih zemalja napadaju ruske državne organe, baze podataka Rusa i stranaca, a odgovornost za ove subverzivne akcije preuzimaju Sjedinjene Američke Države i Ukrajina, koje odbijaju da regulišu probleme u ovoj sferi, izjavio je direktor Departmana međunarodne informacione bezbednosti Ministarstva inostranih poslova Rusije Andrej Krutskih.
„Što se tiče napada pomoću informaciono komunikacionih tehnologija, njihove interpretacije međunarodnog prava, naglasiću ono što je već rečeno više puta: napadaju se državne institucije, objekti socijalne infrastrukture, banke ličnih podataka naših građana i stranaca koji žive u Rusiji“, rekao je diplomata.
Prema njegovim rečima, zvaničnici u SAD i Ukrajini su odgovorni za diverzije.
„Upravo tamo glatko odbijaju da razvijaju međunarodno-pravne osnove. Oni, čini mi se, nisu svesni koliko je opasna agresivnost i podsticanje banditizma u sferi informacione bezbednosti“, smatra Krutskih.
On je takođe izjavio da je od maja 2022. godine u koordinisanim DDoS napadima (napadi sa ciljem da se onesposobi kompjuter) na objektima informacione infrastrukture Rusije, uključujući video hosting Rutjub, redovno učestvovalo više od 65.000 hakera iz SAD, Turske, Gruzije i zemalja Evropske unije.
Krutskih je pojasnio da su najaktivnije 22 grupe hakera, među kojima su IT-army of Ukraine iz Ukrajine, GhostClan iz SAD, GNG iz Gruzije i Squad303 iz Poljske .
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
RUSIJA
Moskva: Ako se nastave ukrajinske sajber-provokacije uz pomoć SAD, odgovor Rusije biće odlučan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala