- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski bezbednjak otkriva: Kijev prihvata opasne ciljeve Poljske u Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Kijevska hunta se već složila sa poljskom aneksijom Ukrajine, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
„Država nije privatna kompanija i u konkretnom slučaju vidimo da se kijevska hunta već složila sa poljskom aneksijom Ukrajine i dobrovoljno joj predaje državni suverenitet“, navodi Nariškin u saopštenju.
Prema podacima koje na raspolaganju ima SBR, u Poljskoj se, uz saglasnost Kijeva, uspostavlja rezervni centar za obradu podataka državne poreske službe Ukrajine.
„Varšava intenzivno podstiče režim Zelenskog da joj defakto preda kontrolu nad najvažnijim državnim funkcijama i ustanovama. Uz saglasnost Kijeva Poljaci u ovom trenutku uspostavljaju rezervni centar za obradu podataka Državne poreske službe Ukrajine, pri čemu je ukrajinskom rukovodstvu predočeno da će to, navodno, podići efikasnost rada te službe“, navodi se u saopštenju.
Takođe se ukazuje da se u Poljskoj oslanjaju na kompaniju SILTEC kada je reč o tehničkoj opremi za taj centar, pri čemu tehničku podršku to kompaniji pružaju američki giganti – „Del“, „Aj-Bi-Em“,„Cisko“.
Kako se navodi, Kijev svesno otkriva SAD i Poljskoj podatke od državne važnosti, uključujući podatke poreskih obveznika i stvarno finansijsko stanje države.
„U poslovanju takav ‘ugovor’ bi mogao da se podvede pod kategoriju stapanja i preuzimanja“, navode u SVR.
Poljska i Ukrajina - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
RUSIJA
Ukrajina predaje deo svoje teritorije Varšavi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala