- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Što je manji kod naroda, sve je veći u ambasadama“: Knežević poziva na interpelaciju Krivokapića

© Foto : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenMilan Knežević, poslanik DF u Skupštini Crne Gore
Milan Knežević, poslanik DF u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Demokratski front uputiće poziv za interpelaciju o radu ministra vanjskih poslova Crne Gore Ranka Krivokapića, kazao je predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a Milan Knežević.
Knežević je naveo kako je „ljudski i nacionalno odgovorno da saopšti kako će ovih dana inicirati interpelaciju o radu Ranka Krivokapića
„Ili bolje reći o veleizdaji, izazivanju nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti. Rušeći sve demokratske standarde i pravila, u Crnoj Gori pod protektoratom ambasada, stvoren je šizofreni ambijent, da oni koji su izgubili na izborima budu proglašeni za pobjednike i tumače narodne volje, a oni koji su pobijedili, bivaju proglašeni za državne neprijatelje i uzurpatore demokratije“, navodi Knežević za IN4S.
„Crnogorska politička scena već duže godina podsjeća na zatvoreno odjeljenje psihijatrije koje su od doktora i obezbjeđenja oteli pacijenti čije dijagnoze, podvojenost, umišljaj veličine, manije gonjena, kompleksi, postaju društveni standard ponašanja i djelovanja. Jedan od odmetnutih pacijenata koji trenutno upravljaju ovom političkom psihijatrijom je Ranko Krivokapić“, istakao je Knežević.
Prema njegovim riječima, „zaustavljen u koraku i snu, između Raška i Draginje, emeritus naših nacionalnih posrtanja, odoklepac Đukanovića, omiljeni frazer Atlantskog kluba, posljednji Mohikanac na gumi od FAP-a, bajati švercer freških penzija, nosilac medalje Drugog stepena za suzavac i biber sprej, samo u ovakvoj ludnici je mogao postati ministar vanjskih poslova“.
„Čovjeka koji je na grob Petra Drugog Petrovića položio vijenac na kojem piše: „Njegošu od Ranka“, trebalo je poslati tamo gdje more ljubi nebo, a košulje se zakopčavaju otpozadi, umjesto što na pokradenoj narodnoj volji, on koji na izbornoj listi SDP-a nije uspio ni ući u Skupštinu, saopštava lične stavove kao većinsko mišljenje građana“, naglasio je Knežević.
Kako dodaje „samo u ovom provizorijumu je moguće da je bolje što imaš manje ili nimalo glasova, nego da imaš većinsku podršku naroda“.
„Upravo je Ranko Krivokapić produkt „nimalo glasova“, i što je manji kod naroda, sve je veći u ambasadama. A koga god su tamo prašili i prskali da poraste veliki, na kraju je izgorio kao mlada djetelina od previše šalitre. Zato smatram da je naša sveta dužnost da kroz ovu interpelaciju o Ranku Krivokapiću otpočnemo napad na zatvoreno odjeljenje psihijatrije koje su zauzeli pacijenti. I da zajedničkim potpisima svih poslaničkih klubova i poslanika koji dijele naš stav o Ranku Krivokapiću, vratimo malo razuma i odbranimo dostojanstvo građana koji su nam dali podršku 30. avgusta“, poručio je Knežević.
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
REGION
Nalog kolonijalnog gospodara: Zašto je Ranko Krivokapić optužio Srbiju da se „kiti tuđim perjem“
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
REGION
Možda u Crnoj Gori zabrane i prelet ptica iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala