- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nalog kolonijalnog gospodara: Zašto je Ranko Krivokapić optužio Srbiju da se „kiti tuđim perjem“

© Sputnik / Radoje PantovićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
U izjavi Ministarstva vanjskih poslova i ministra Ranka Krivokapića najbolje se očituje kolonijalni položaj male, i po političkom uticaju beznačajne države, koja po nalogu kolonijalnog gospodara, suprotno mišljenju svojih građana, može ovako postupati prema susjednoj i najznačajnijoj zemlji na Balkanu, kaže za Sputnjik istoričar Predrag Ražnatović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On ovako komentariše poruku pomenutog ministarstva Srbiji da ne prisvaja tuđu istoriju i da se “ne kiti tuđim perjem”.
Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, kojim rukovodi Krivokapić, nedavno je zatražilo od nadležnih organa Srbije da uklone sa veb sajta ambasada gde su date osnovne informacije o Srbiji dio iz istorije, u kom se, kako tvrde, navode netačne inforrmacije koje se tiču Crne Gore.
Na veb sajtu Ambasade Srbije u dijelu “Istorija Srbije” navedeno je da su Duklja i Zeta plemenske oblasti srednjovjekovne Srbije.
“Prošlost Crne Gore do detalja je poznata i istražena od strane najznačajnih i u cijelom svijetu renomiranih istoričara i istraživača. Njihovi rezultati su naravno suprotni izjavi ministra Krivokapića, koji je voljom kolonijalnog gospodara, i pored poraznog rezulatata na izborima, postao ministar inostranih dijela”, ističe istoričar.
On podsjeća da se u Srednjem vijeku ne pominje crnogorsko ime, a vizantijski pisci stanovništvo Duklje i kasnije Zete nazivaju Srbima,Vlasima i Arbanasima.
“Jedina je istina da je srpski narod na Balkanu vodila ideja državnog integralizma i da je crnogorska dinastija Petrović bila nosilac te ideje. Moćne geopolitičke sile nisu imale saglasne interese tom idejom što je razlog brojnih tragedijija u XX pa eto i u XXI vijeku. Diplomatija Republike Srbije u ovom slučaju na najbolji način vodi dijalog sa susjednom državom u kojoj živi najmanje 30 odsto njenih sunarodnika koji se ponose slavnom prošlošću ove male države ali podnose i neopisivi stid zbog izjava patološkog mrzitelja svega srpskog”, primjećuje istoričar.
Kako dodaje, Republika Srbija nema vremena da se bavi ovim bizarnostima, jer bi se u suprotnom pokazala kao država sa neozbiljnim državnim aparatom i neozbiljnim službenicima.
“Ovakav tok događaja nosi nesagledive opasnosti u budućnosti. Jer instaliranje ovako neozbiljnih ljudi na odgovorna mjesta nikakvo dobro ne može donijeti“, poručuje istoričar Ražnatović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala