- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider Krima: Politika Ukrajine završiće se demontažom njene državnosti

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski demineri u Hersonskoj oblasti Ukrajine
Ruski demineri u Hersonskoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Ministarstvo kulture i informacione politike Ukrajine iniciralo je formiranje posebnog odbora koji će se baviti pitanjima „derusifikacije, dekomunizacije i dekolonizacije“ zemlje, proizilazi iz saopštenja Ministarstva. Lider Krima Sergej Aksjonov smatra da bi logičan završetak tih procesa bila potpuna demontaža ukrajinske državnosti.
Kako je ocenio, apsolutno je moguće da je upravo to pravi cilj zapadnih gospodara kijevskog režima.
On je autore ovakvih incijativa nazvao „zlim idiotima“.

„Okupatorskom režimu smeta sve što je povezano sa tom zemljom i narodom koje drže kao taoce: jezik, kultura, istorija, spomenici, njima smeta sam narod. Sovjetsko oružje im, istina, ne smeta. Isto kao ni sovjetska preduzeća, infrastruktura, tehnologije, kuće, teritorije, koje je današnja Ukrajina dobila na poklon od ruskih careva i komunističkih vođa. Ali, tako neće moći“, istakao je on.

Prema njegovim rečima, uništiti besmislenu i nemilosrdnu ukrajinsku državnost koja je smetnja svima pod izgovorom njene „zaštite od ruske agresije“ je potpuno u duhu jezuitske politike Sjedinjenih Američkih Država.
„Istovremeno, Amerikanci se nadaju da će oslabiti i Rusiju i Evropu, održati svoj vojno-industrijski kompleks i dobiti dosta drugih političkih i ekonomskih dividendi“, objasnio je lider.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i bivša nemačka kancelarka Angela Merkel, 2019. godina - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SVET
„Da, svi su znali da odlazim“: Merkelova otkrila kako je propalo jedinstvo EU prema Ukrajini
Volodimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
RUSIJA
„Naš neprijatelj si ti“: Obraćanje zarobljenih ukrajinskih vojnika Zelenskom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala