- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kojim košarkašima „večitih“ ističu ugovori ovog leta?

© Foto : ABA ligaMur i Ivanović
Mur i Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Na kraju sezone četvorici košarkaša Partizana ističu ugovori, dok će Crvena zvezda imati više posla jer bez ugovora ostaju šestorica igrača i trener Dejan Radonjić. Kakav posao i kog obima očekuje crno i crveno-bele?
Kod Crvene zvezde ovog leta bez ugovora ostaju: Nejt Volters, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ostin Holins, Marko Simonović i Majk Cirbes. Takođe, pitanje je da li će Eron Vajt nastaviti saradnju sa crveno-belima i sledeće sezone.
Najveći posao ovog leta kod Crvene zvezde biće produžetak saradnje sa Dejanom Radonjićem, a s obzirom na dosadašnju uspešnu saradnju možemo očekivati da se saradnja nastavi.
Zvezda je osvajanjem ABA lige obezbedila igranje u Evroligi sledeće sezone, tako da je za očekivati da Radonjić i Zvezda nastave ruku pod ruku.
Kod Partizana je malo drugačija priča u odnosu na prethodne sezone.
Obično su crno-beli sklapali tim iznova i iznova, tako je bilo i prošlog leta, ali su tada potpisani dugoročni ugovori i zato će ovog leta biti malo drugačije.
Na kraju ove sezone, samo četvorici igrača ističu ugovori. To su Rade Zagorac, Nemanja Dangubić Matijas Lesor i Dalas Mur.
Treba reći da Nemanja Dangubić već dugo nije u 12 igrača crno-belih, ali isto važi i za Rodiona Kuruca koji ima ugovor na još godinu dana, ali je jasno da Željko Obradović ne računa na njega.
Crvena zvezda je prilikom pravljenja tima išla na kartu toga da bira iskusne košarkaše, odnosno one koji poznaju crveno-beli sistem, dok je Partizan računao na mladost.
Zato bi crno-beli mogli da očekuju sledeće sezone „naplatu“ za sve igrače kojima je pružena šansa, a videćemo da li će tim biti pojačan tokom leta nekim iskusnim i kvalitetnim košarkašima.
Avramović i Volters - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Nije gotovo s košarkom za ovu sezonu: Poznat raspored KLS lige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala