- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarna situacija: Igokea pehar i medalje dobija poštom?!

© Foto : ABA liga / Igokea / Nikola VurunaKošarkaški trener Dragan Bajić
Košarkaški trener Dragan Bajić - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Košarkaškom šampionu Bosne i Hercegovine Igokei iz Aleksandrovca osvojeni trofej i medalje biće dodeljeni poštom. Za sve je, prema rečima tim menadžera Igokee Siniše Kovačevića, „kriv" generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.
Funkcioner KS BiH navodno je očekivao da Široki Brijeg osvoji titulu pred svojim navijačima kolo pre kraja takmičenja.
Široki Brijeg je u deveto i pretposlednje kolo ušao sa skorom 7-1, dok je Igokea imala skor 6-2 i trijumfovala sa 72:60.
Tako je novi šampion odlučen u poslednjem kolu u kom je Igokea slavila protiv Slobode sa 80:53, dok je Široki Brijeg poražen od Sparsa u Sarajevu sa 91:88.

Pre poslednjeg kola u Širokom Brijegu generalni sekretar KS BiH je insistirao da se pehar i medalje donesu u Široki Brijeg. Većina članova Upravnog odbora je tada rekla da je najbolje da se pehar i medalje podele nakon poslednjeg kola. Međutim, on je samoinicijativno doneo trofeje i stavio ih kod zapisničkog stola iako nije imao saglasnost Upravnog odbora. Nakon toga, pred poslednje kolo se više nije oglašavao povodom ovog pitanja. Iz Saveza su juče ujutru zvali i tražili adresu kako bi poslali pehar i medalje poštom. To je prava i cela istina", izjavio je danas generalni sekretar KK Igokea Siniša Kovačević.

On je dodao da je klub iz Aleksandrovca kontaktirao Upravni odbor KS BiH i zahtevao da mu se trofej dodeli u prvoj narednoj utakmici u novoj sezoni.
Sramota je da moji igrači nisu dobili trofej i medalje nakon utakmice protiv Slobode. To pokazuje odnos pojedinih ljudi u saveza prema Igokei, poštovanje ovog, ali i ostalih timova u ligi. Da ne dobiju priznanje koje su zaslužili. Znamo svi šta se desilo prošle sezone, a ove se nisu udostojili da nagrade igrače za ovih 10 meseci", istakao je Kovačević.
Mur i Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Kojim košarkašima „večitih“ ističu ugovori ovog leta?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala