- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Objavljena pisma Hitlerovog lekara

© AP PhotoAdolf Hitler, komandant nemačke armije general feldmaršal Valte fon Brauhič i načelnik nemačke armije general-pukovnik Franc Halder u Berlinu 7. avgusta 1941.
Adolf Hitler, komandant nemačke armije general feldmaršal Valte fon Brauhič i načelnik nemačke armije general-pukovnik Franc Halder u Berlinu 7. avgusta 1941. - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Švajcarski potomak jednog od lekara Adolfa Hitlera objavio je detalje pisama koji pokazuju kako je lečio nacističkog diktatora.
Pisma pokazuju Hitlerov strah od ozbiljne bolesti, objavio je u nedelju list „NZZ am zontag“.
„Ako je nešto loše, apsolutno moram znati“, rekao je Hitler doktoru nakon njihove prvih konsultacija u maju 1935. godine.
Hitlera je nekoliko puta lečio Karl Oto fon Ejken, nemački specijalista za uho, nos i grlo, tokom 10 godina od 1935. godine, prenosi Gardijan.
Pisma od doktora rođaku otkrio je Robert Doepgen, Fon Ejkenov prapraunuk, koji ih je pronašao prilikom istraživanja porodične arhive za školski projekat.
Britanski istoričar Ričard Evans, specijalista za nemačku istoriju, potvrdio je autentičnost pisama.
List navodi da pisma pokazuju i značaj koji je Hitler pridavao svom glasu, koji je koristio u govorima da bi dobio podršku svom režimu. Jedna operacija uklanjanja polipa odložena je radi Hitlerovog govora, kaže se u pismima, kako je Fon Ejken savetovao Hitlera da mora odmoriti glas nakon zahvata.
U svojim pismima, Fon Ejken nikada nije doveo u pitanje da je lečio čoveka čiji su postupci doveli do toga da su milioni ljudi ubijeni u Holokaustu i Drugom svetskom ratu.
List navodi da je na pitanje ruskih islednika nakon rata zašto nije ubio Hitlera, Fon Ejken rekao: „Ja sam bio njegov doktor, a ne njegov ubica“.
Hitler je izvršio samoubistvo u bunkeru u Berlinu 1945. godine, neposredno pred kraja rata.
Adolf Hitler - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
RUSIJA
Kako je Hitler završio: FSB objavila nova dokumenta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala