- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev gađa pogranična područja Rusije iz haubica NATO-a

© Sputnik / Oksana Džadan / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe NATO-a u Letoniji
Vojne vežbe NATO-a u Letoniji - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Kijev gađa pogranična područja Rusije iz haubica NATO-a sa teritorije silosa u Harkovskoj oblasti, saopštio je načelnik Centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Po njegovim rečima, uprkos nestašici žita i opasnosti od prehrambene krize, ukrajinske oružane formacije nastavljaju da koriste objekte za preradu i skladištenje žita u vojne svrhe.
„U Harkovskoj oblasti, na teritoriji silosa 'Zoločev' jedinice Oružanih snaga Ukrajine rasporedile su artiljerijsko oruđe zapadne proizvodnje(najverovatnije američke haubice M777) iz kojih gađaju pogranična područja Rusije“, rekao je Mizincev.
Pored toga, u naseljenom mestu Gubarevka u Harkovskoj oblasti na teritoriji silosa militanti jedinica teritorijalne odbrane rasporedili su oklopna vozila i opremili artiljerijske položaje. U selima Novoekonomičesko u DNR i Novovasiljevka u Sumskoj oblasti u hangarima za skladištenje žita i krompira smeštene su jedinice ukrajinskih vojnika, a na okolnoj teritoriji je raspoređena oklopna tehnika, artiljerija velikog kalibra i višecevni bacači raketa.
U naseljenom mestu Novodonjecko u DNR militanti ukrajinskih ekstremističkih formacija rasporedili su na teritoriji silosa artiljeriju i višecevne raketne bacače iz kojih gađaju obližnja naselja.
Mizincev je precizirao da je cilj ovih akcija ukrajinskih ekstremista da izazovu uzvratnu vatru nakon čega će, po već razrađenom scenariju sa izveštavanjem ukrajinskih i zapadnih medija, optužiti Oružane snage Rusije za navodne neselektivne napade na objekte civilne infrastrukture i stvaranje pretnje po prehrambenu bezbednost Ukrajine.
Ujedinjene nacije - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
RUSIJA
UN: Ne možemo da potvrdimo optužbe da Rusija krade ukrajinsko žito
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala