- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Razmeštanje NATO infrastrukture u članicama ZND apsolutno neprihvatljivo

© KENZO TRIBOUILLARDZastava NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu
Zastava NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Pokušaji Amerike i NATO da u zemljama Zajednice nezavisnih država razmeste svoju vojnu infrastrukturu su apsolutno neprihvatljivi u bilo kakvom obliku, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Rašid Nurgalijev.
U intervjuu za list „Ruska gazeta“ Nurgalijev je kazao da su Vašington i njegovi saveznici su počeli veoma često da generišu nova neprijatna iznenađenja za zemlje članice ZND u vidu stvaranja novih stalnih pretnji za njihovu nacionalnu bezbednost.
Takođe je rekao i da je sramni beg Amerikanaca iz Avganistana dokazao da se Vašington ponaša kao slon u staklarskoj radnji ostavljajući iza sebe haos i uništenje.

„Tadžikistan, Uzbekistan i druge članice ZND su se našle u situaciji kada im preti nekontrolisana migracija i trgovina narkoticima iz strane Avganistana“, ocenio je i dodao da je situacija u Avganistanu dobra lekcija za sve zemlje sveta koje su spremne na to da slepo veruju Americi.

„Sve članica ZND su shvatile koliko pažljivo se treba odnositi ka pokušajima SAD ili NATO da razmeste svoju vojnu infrastrukturu na njihovoj teritoriji. Smatramo takve pokušaje neprihvatljivim u bilo kakvom obliku“, naglasio je.

Militarizacija Ukrajine na račun iluzija

Zapad nije dozvolio Kijevu da ispuni odredbe Minskih sporazuma, štaviše, ohrabrivao je ukrajinske vlasti iluzijama da će putem militarizacije da povrati Krim i da vojnim putem reši situacija u Donbasu, kazao je Nurgalijev.
Prema njegovim rečima, kijevski režim je do linije razgraničenja sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom tokom dužeg perioda dovlačio teško naoružanje i pripremao se na sveobuhvatni napad, što je stvaralo ozbiljnu pretnju za nacionalnu bezbednost Rusije, ali i za građane koji su tamo živeli.
„Upravo je u tom kontekstu i pokrenuta specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini“, zaključio je Nurgalijev.
  Američka vojska - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Jevdokimov: Pokušaji vojnog učvršćivanja SAD na prostoru ZND za Moskvu neprihvatljivi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala