- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaporoška oblast poručuje EU: Baš nas briga da li ćete priznati ruske pasoše ili ne

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaIzdavanje ruskih pasoša građanima Donbasa
Izdavanje ruskih pasoša građanima Donbasa - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Član glavnog saveta vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov izjavio je da je odluka Evropske unije da ne prizna ruske pasoše koji se izdaju u tom regionu besmislena, te da neće ništa promeniti.
„Njihov stav je besmislen i neće ništa promeniti. Mi smo apsolutno ravnodušni i baš nas briga da li oni planiraju da ih priznaju ili ne. Oni su prvo imali u planu da ne kupuju ruski gas za rublje, ali su nekim čudom počeli to da rade. Ima mnoštvo primera šta sve Evropska unija nije planirala, ali radi. Siguran sam da će vreme sve i svakoga postaviti na svoje mesto. Ne obraćamo pažnju na Borelja i nastavljamo da radimo na integraciji našeg regiona u sastav Rusije. Mi se vraćamo kući“, rekao je Rogov za Sputnjik.
Istovremeno je pozvao šefa evropske diplomatije da se bavi problemima zemalja EU, umesto da pokušava da stvori probleme stanovnicima oslobođenih regiona.
„Borelj i njemu slični sigurno vode Evropsku uniju u propast – ekonomsku i političku, u inflaciju i gubitak subjektiviteta EU. Sigurno se nećemo usklađivati sa Briselom, nego sa Moskvom – prestonicom naše velike otadžbine“, istakao je Rogov.
Takođe je rekao da, po njegovom mišljenju, Ukrajina treba da promeni ime.

„Ukrajinu treba preimenovati u UGIL – Ukrajinska država Ivano-Frankovsk i Lavov“, rekao je Rogov.

Kako je objasnio, upravo ljudi iz tih regiona zapadne Ukrajine sada zauzimaju vodeće pozicije u drugim regionima i deluju kao „satrapi kijevskog ekstremističkog režima“.

„Kako je pokazala praksa, kijevski režim nije verovao lokalnom stanovništvu, pa je u centralne i jugoistočne regione na ključne pozicije postavio ljude iz zapadnih oblasti Ukrajine. Njihov zadatak je da zastrašuju, ponižavaju i terorišu lokalno stanovništvo“, objašnjava Rogov.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je ranije da EU ne priznaje ruske pasoše koji se izdaju građanima Hersonske i Zaporoške oblasti.
Kolona ruskih vozila u okolini Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
RUSIJA
Vlasti Zaporoške oblasti: Ukrajinske vojne baze predati Rusiji - zbog bezbednosti stanovništva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala