- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vlasti Zaporoške oblasti: Ukrajinske vojne baze predati Rusiji - zbog bezbednosti stanovništva

© Sputnik / RIA NovostiKolona ruskih vozila u okolini Hersona
Kolona ruskih vozila u okolini Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Ukrajinske vojne baze na oslobođenim teritorijama u oblasti Azovskog mora treba predati Rusiji kako bi se osigurala bezbednost stanovništva, izjavio je član glavnog Saveta za vojno-civilnu administraciju Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Duboko sam ubeđen da zalog bezbednosti Zaporoške oblasti treba da bude stalno prisustvo ruskih trupa. To će nam omogućiti razumevanje, mir i bezbednosne garancije. Ruska vojna baza može se razmestiti na mestu sada već bivše ukrajinske vojno-mornaričke baze 'Vostok', koja se nalazi u oslobođenom gradu Berdjansku na obali Azovskog mora. Još korisnija bi bila vojno-vazduhoplovna baza u Melitopolju“, istakao je Rogov.

On je prethodno izjavio da je Ukrajina je zauvek izgubila izlaz na Azovsko more, pošto se Zaporoška i Hersonska oblast nikada neće vratiti pod kontrolu kijevskog režima. Takođe je istakao da je povratak Zaporoške oblasti pod kontrolu Ukrajine isključen, isto kao i pregovori sa kijevskim režimom, i da budućnost oblasti može biti samo u sastavu Rusije.
Kako je objavljeno ranije, ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o pojednostavljenju dodeljivanja državljanstva Ruske Federacije stanovnicima Zaporoške i Hersonske oblasti Ukrajine.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Nakon čega su usledile i najoštrije do sada sankcije Zapada protiv Rusije.
Tokom specijalne operacije, ruski vojnici preuzeli su kontrolu nad Hersonskom oblašću i delom Zaporoške oblasti oko Azovskog mora. U oblastima su formirane vojno-civilne uprave, počelo je emitovanje ruskih televizijskih kanala i radiostanica i u toku je obnavljanje trgovinskih veza sa Krimom.
Teški višenamenski helikopter Mi-26 u udarni helikopter Mi-24 na probi vazdušnog dela parade pobede - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
RUSIJA
Kijev izgubio 70 odsto Zaporoške oblasti, Zapad mu savetuje da preda Rusiji jug i istok zemlje
Tenkovi Narodne milicije Donjecke Narodne Republike (DNR) na liniji razgraničenja sa Ukrajinom - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
RUSIJA
Lider DNR: Neprijatelj je shvatio da će zadatak ruskog lidera biti ispunjen
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala