- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nema straha kod Strahinje – kada Evropa posumnja u njega, tu su Piksi i Srbija

© Liselotte SabroeStrahinja Pavlović Srbija
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Nema straha za Srbiju kada je na terenu Strahinja Pavlović! Mladi levonogi defanzivac bio je najbolji akter meča sa Norveškom u iznenađujućem porazu Piksijevih izabranika pred praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ u prvom kolu nove sezone Lige nacija.
Bivši defanzivac Partizana koji ima ugovor sa Monakom, a drugi deo minule sezone završio je na "usavršavanju" u Bazelu, odigrao je vrhunski meč protiv Norvežana i bio je najsvetlija tačka Srbija koja je napadala, ali nije imala rešenje da probije skandinavski bunker.
Slegli su se utisci posle Holandove opomene i drugog vezanog poraza Piksijeve Srbije i to bez postignutog gola (Danska 3:0), ali se i dalje prepričava da je Strahinja Pavlović koji ima svega 21 godinu odigrao ko mator!
Plenio je samopouzdanjem levonogi štoper koji je neumorno špartao kraj leve aut linije, i to čitavom dužinom dugačke Marakane.
Odličan je bio u poslednjoj trojci koju je činio sa Milošem Veljkovićem i Nikolom Milenkovićem, pa ne čudi što Dragan Stojković Piksu uporno forsira taktiku sa trojicom pozadi, sa dva krilna beka - Kostićem i Lazovićem koji se priključuju vezi i konstantno pojavljuju u završnici gde pomažu ofanzivcima. Formacija 3-4-2-1.
Ali, neretko se na tim delovima terena pojavljivao i Strahinja Pavlović. Iako je sezona praktično gotova, pokazao je da ne zna za umor.
Prečesto je puštao onaj njegov dug korak i ko od šale je pretrčavao rivale, dok je prilikom svakog driblinga dobijao ovacije, ono malo navijača, što se našlo na tribinama najvećeg srpskog stadiona.
E, tu već dolazimo do mača sa dve oštrice! Da se razumemo, Strahinja je prototip modernog defanzivnog fudbalera kakvi se traže i kakvih je malo na tržištu.
Ima tu dozu drskosti da udari loptu petom iza stajne noge i da izbaci rivala, često ga povuče lopta da krene napred, ali je tu rizik veliki, a ulog na Mundijalu će biti ogroman.
Pravo na grešku ne postoji i zato će Piksi morati da popriča sa njim kako bi mu ukazao da pojedine delove svoje igre maksimalno pojednostavi.
Duge lopte su takođe specijalnost mladog i golobradog bisera kluba iz Kneževine Monako. Olako su ga poslali da se kali u Bazel. I tu je u početku bilo problema Zakucali su Švajcarci za klupu Strahinju, ali je Piksi bio uporan i dosledan.
Verovao je Strahinji, koji kod njega ima "zacementirano" mesto u startnih 11, a on mu je uzvratio na najbolji mogući način - autoritetom u igri i bespoštednom borbom za svaku loptu. Apsolutno!
© AP Photo / Darko VojinovicStrahinja Pavlović
Strahinja Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Strahinja Pavlović
Nemoguće je bilo ne primetiti koliko snage, volje i želje ima Strahinja Pavlović koji je pokazao kako se bori za grb i najdraži dres. Ubacivao se prilikom svakog prekida, pokušavao je da postigne gol, dok je s lakoćom dobijao sve duele, a imao je šta i da kaže protivničkim igračima koji su koristili svaki prekid kako bi se valjali na terenu Marakane i krali vreme.
Takvi ratnici su potrebni Srbiji kako bi na Mundijalu konačno napravila iskorak i izašla iz grupe.
Srpski sudija Srđan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SPORT
Zvezda ga ne voli, ali mu UEFA veruje – Srbin deli pravdu Italijanima i Nemcima
Piksi Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Srbija i Piksi to nisu zaslužili – šta bi bilo da se nismo plasirali na Mundijal?
Nejmar sa loptom - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Brazil je prvi, Srbije nema na vidiku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala