- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova upitala Nemačku: Zašto ćutite o blokadi ruskih medija u Evropi?

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je komentarišući izjavu ambasade Nemačke o „nesmetanom radu“ ruskih novinara u toj zemlji, podsetila na blokadu ruskih medija u Evropi i dodala da očekuje komentar Nemačke o slobodi govora.

„Juče mi je jedan Nemac poslao fotografiju televizijskog ekrana na kome se nalazi sledeći natpis: ‘Ovaj program je trenutno nedostupan. Radimo na uspostavljanju rada servisa. Uzrok problema nije vaša oprema’. Uzrok problema je blokada ruskih medija u Evropi. Taj čovek je želeo da gleda televiziju ‘Rusija’. Sa nestrpljenjem čekam komentare nemačke ambasade u Moskvi na temu slobode govora“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je navela izjavu ambasade Nemačke u Moskvi koja je 3. juna saopštila da je tvrdnja o diskriminaciji ruskih novinara u Nemačkoj netačna. Prema podacima ambasade „u suštini je sve upravo suprotno i trenutno u Nemačkoj radi veliki broj ruskih novinara i to bez bilo kakvih ograničenja".
Podsetimo, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin 24. februara objavio o početku specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje su uvele brojne sankcije Rusiji i pokrenule antirusku kampanju.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
RUSIJA
MIP Rusije: Uslediće najoštriji odgovor ukoliko SAD ne normalizuju uslove rada ruskih medija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala