- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Snimci raketnih udara ruskih „Aligatora“ na ukrajinske pozicije/video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Ka-52 "Aligator" na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2019"
Helikopter Ka-52 Aligator na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimke akcija jurišnih helikoptera Ka-52 „Aligator“ po ukrajinskim pozicijama.
Na videu se može primetiti kako jurišni helikopteri Ka-52 lansiraju vođenu raketu. Zatim je prikazan snimak navigacionog ekrana helikoptera na kome je prikazano kako raketa pogađa ukrajinski tenk.

„Vazdušni napadi su realizovani vođenim i nevođenim raketama. Posade helikoptera su vođenim raketama uništile tenk, oklopni transporter i naoružanje na položaju Oružanih snaga Ukrajine“, rekli su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Vojna avijacija, tokom specijalne ruske vojne operacije, prati kolone, uništava oklopna vozila, isporučuje vojni teret i pruža vazduhoplovnu podršku jedinicama koje obavljaju zadatke u okviru specijalne operacije.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Jurišni avion Su-25SM3 na vojnim vežbama - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
RUSIJA
Rusija koristi u Ukrajini jurišne avione koji su van domašaja stranih raketnih sistema
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala