- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija koristi u Ukrajini jurišne avione koji su van domašaja stranih raketnih sistema

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaJurišni avion Su-25SM3 na vojnim vežbama
Jurišni avion Su-25SM3 na vojnim vežbama - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini ruska avijacija koristi modernizovane jurišne avione Su-25SM3 koji su opremljeni sistemom odbrane koji ih štiti od stranih prenosivih protivavionskih raketnih sistema, pišu ruski mediji pozivajući se na bezbednosne strukture.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ruska avijacija tokom vojne operacije u Ukrajini uspešno koristi modernizovane avione Su-25SM3. Oni su opremljeni sistemom elektronske borbe 'Vitebsk-25' koji ih štiti od raketnih napada prenosivih protivavionskih raketnih sistema protivnika“, pišu mediji, pozivajući se na izvore.
Kako je precizirano, ta modifikacija jurišne letelice koristi se uglavnom u južnom pravcu i u Donbasu.
„Sistemi 'Vitebsk' nalaze se na podvesnim nosačima aviona Su-25SM3 i pokazuju visoke performanse i generalno prilično uspešno izvršavaju svoje zadatke“, navode izvori.
Takođe je saopšteno da se takvi sistemi instaliraju i na helikoptere Ka-52 i Mi-8.
„Njih je uspešno koristila ruska vojska u Siriji. I tada nijedan helikopter sa 'Vitebskom' nije nastradao od raketa prenosivih protivavionskih raketnih sistema koje su lansirali teroristi“, podsećaju iz bezbednosnih struktura.
Do sada nije bilo zvaničnih saopštenja da se tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini koristi poslednja verzija poznatog jurišnog aviona – Su-25SM3.
Ukrajinski avioni Su-25 - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
RUSIJA
Bitka za Donbas: Ruska vojska oborila Su-24, Mi-8, sedam dronova...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala