- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Makron: Ne treba ponižavati Rusiju

© Press-služba Prezidenta RF / Uđi u bazu fotografijaFrancuski predsednik Emanuel Makron na pregovorima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kremlju
Francuski predsednik Emanuel Makron na pregovorima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da Rusiju ne treba ponižavati, kao i da je nakon okončanja ratnih dejstava neophodno izaći iz krize diplomatskim putem.

„Rusija se ne sme ponižavati. Kada se jednog dana neprijateljstva prekinu onda ćemo moći diplomatijom da otvorimo put za izlazak iz krize“, rekao je Makron listu „Vest Frans.

On je uveren da bi Francuska trebalo da odigra ulogu posrednika.
Francuski predsednik je naveo i da je sa Vladimirom Putinom na temu situacije u Ukrajini proveo oko 100 sati u telefonskim razgovorima.
Dodao je i da ne krije činjenicu da razgovara sa ruskim predsednikom, kao i da je u kontaktu sa njim po molbi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.
Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc su 28. maja u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom zatražili prekid vatre u Ukrajini.
Emanuel Makron polaže predsedničku zakletvu - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
Makron: Šesti paket sankcija obuhvatio 80 ruskih oligarha i tri TV kanala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala