- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Makron: Šesti paket sankcija obuhvatio 80 ruskih oligarha i tri TV kanala

© AP Photo / Lewis JolyEmanuel Makron polaže predsedničku zakletvu
Emanuel Makron polaže predsedničku zakletvu - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je na samitu EU da će zemlje-članice do kraja godine smanjiti kupovinu ruske nafte za 92 odsto. On je istakao i da je šesti paket sankcija obuhvatio 80 ruskih oligarha i tri TV kanala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Postigli smo dogovor o novom paketu sankcija…. Te sankcije treba da nam pomognu da smanjimo upotrebu ruske nafte do kraja godine za 92 odsto. Novi paket sankcija protiv Rusije je istorijski. Odlučili smo da prekinemo zavisnost od ruske nafte što je pre moguće“, istakao je on na konferenciji za novinare po završetku dvodnevnog samita EU.

Kako je rekao, nove paket će omogućiti da se iz sistema SWIFT isključi prva ruska banka i da se prvi put uvede i naftni embargo.
Makron nije isključio mogućnost da u budućnosti bude uveden embargo na ruski gas, dodajući da sve zavisi od situacije u Ukrajini.
„Ništa se ne sme isključiti… Francuska se nalazi u posebnom položaju jer manje od drugih zavisi od ruskog gasa i možemo da se spremimo tako da ne bude problema, ali druge evropske zemlje u velikoj meri zavise od ruskog gasa. Ali, ništa se ne sme isključiti, jer niko ne zna kako će se razvijati događaji u Ukrajini“, rekao je predsednik Francuske.
On tvrdi i da iz razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom vidi da sankcije EU protiv Rusije i vojna podrška Kijevu imaju efekat.
Sastanak lidera EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
Lideri EU postigli dogovor: Embargo na dve trećine uvoza ruske nafte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala