- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Epilog skandaloznog sudskog postupka: „Bez žalbe“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaKarim Benzema
Karim Benzema - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Karim Benzema, jedan od najboljih fudbalera sveta, odustao je od žalbe na presudu kojom je proglašen krivim za vršenje pritiska na tadašnjeg saigrača iz reprezentacije Francuske Matjea Valbuenu za isplatu osobama koje su ga ucenjivale objavljivanjem eksplicitnog sadržaja.
Pre sedam godina fudbalsku javnost je kao grom pogodila informacija da se Benzema našao u centru skandala i da je gotovo igrao ulogu posrednika između ucenjivača i tadašnjeg reprezentativnog druga.
Zbog svega, Benzema je udaljen iz nacionalnog tima, više od pet godina je bio van reprezentacije i na njegovo ime je bačena velika ljaga.
„Kao veliki sportista on bi trebalo da bude primer. Ako to nije, onda za njega nema mesta u timu Francuske. Postoji mnogo dece u našim predgrađima koja se poistovećuju sa sportistima. Deca nose njihove dresove, boje Francuske i ta deca su nam veoma važna“, rekao je tadašnji premijer Francuske Manuel Vals.
Sud u Versaju je prošle godine doneo presudu u tom slučaju – Benzema je osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora, uslovno i novčanu kaznu od 75.000 evra zbog saučesništva u pokušaju ucenjivanja Valbuene.
Benzema je odustao od žalbe na tu presudu, preneo je advokat Ig Vižije.
„Moj klijent je iscrpljen procesom. Presuda je pravna istina, ali to nije stvarnost. Karim Benzema će uvek govoriti da je nevin u ovoj aferi“, rekao je Vižije.
Karim Benzema postiže gol iz penala na utakmici Mančester siti – Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
„Panjen-Karim“ – sezona iz snova „kralja“ Benzeme /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala