- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Devojka utrčala na teren i prekinula meč na Rolan Garosu – šta se krije iza broja 1.028? /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićTeniska loptica
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Nesvakidašnja situacija odigrala se u polufinalu Rolan Garosa tokom meča Marina Čilića i Kaspera Ruda, nakon što je devojka utrčala na teren i vezala se za mrežu, a na sebi je nosila majicu sa porukom – „ostalo nam je 1.028 dana“.
Reč je o 22-godišnjoj Aliz koja je deo ekološke organizacije koja upozorava da je zbog globalnog zagrevanja planeti ostalo još oko tri godine postojanja, ukoliko se nešto drastično ne promeni.
„Nalazimo se u 2022. godini i vreme je da se suočimo sa realnošću i svetom u kojem političari guraju planetu ka scenariju u kojem Rolan Garos neće postojati. Utrčala sam na teren jer ne želim da rizikujem da ništa ne preduzimam dok traje klimatska uzbuna“, navedeno je u njenoj poruci na pomenutom sajtu ekoliške organizacije pod imenom „Derniere Renovation“.
Ostaje nejasno kako je pomenuta Aliz uspela da se probije pored rigoroznih mera obezbeđenja i da se spusti skroz do centralnog terena i tako veže za mrežu, posle čega je usledio 15-minutni prekid polufinala Čilić - Rud.
Hrvat i Norvežanin su tada napustili kratko teren i uputili se ka svlačionicama, da bi nakon nastavka Rud bio taj koji je slavio sa 3:1 u setovima i plasirao se u prvo grend slem finale u karijeri.
Tamo ga u nedelju čeka kralj šljake Rafael Nadal koji se bori za 22. Grend slem trofej i neverovatnu 14. titulu u Parizu.
Norveški teniser Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Rud na Nadala u finalu Rolan Garosa
Aleksandar Saša Zverev povreda - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Strašna scena: Bolan urlik Nemca se prolio Parizom - Zvereva u suzama stavili u kolica /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala