- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dragan Čović pisao predsedniku i poslanicima Bundestaga

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICDragan Čović
Dragan Čović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović danas je u pismu predsedniku i poslanicima u Bundestagu pozvao nemačke zvaničnike na saradnju u izgradnju BiH u kojoj će se poštovati Ustav i jačati vladavina prava.
Čović je u pismu ocenio da je, bez obzira na dobre namere pojedinih nemačkih predstavnika, predlog rezolucije „Podržati BiH na putu prema boljoj budućnosti“ postao jedan u nizu instrumenata radikalnih krugova u BiH koji se zalažu za neustavna rešenja i dominaciju nad Hrvatima i manjinama poput Jevreja i Roma, prenela je Srna.
On je naveo da se hrvatski politički predstavnici zalažu za izmene Ustava i izbornog zakonodavstva čime bi se implementirale odluke Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda da bi se svi građani, bez obzira na nacionalnost i veroispovest, mogli kandidovati na političkim funkcijama.
Dodao je i da se zalažu za sprečavanje inženjeringa prema kojem većinski bošnjački narod nameće predstavnike Hrvatima u domovima naroda i Predsedništvu BiH.
Čović je, između ostalog, naveo da je Hrvatima u cilju celovita, stabilna i funkcionalna BiH u okrilju EU i NATO, naspram neustavnog unitarizma i separatizma i tim putem je odbacio ad hominem napade, saopšteno je iz Čovićevog kabineta, prenosi Tanjug.
On je u pismu pozdravio interes Nemačke kao jedne od najvažnijih partnerskih zemalja i istaknute članice EU za trenutnu političku situaciju i kako je naveo, podršku BiH na putu prema EU i NATO.
 Rajhstag, sedište Bundestaga - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
REGION
BiH za Nemačku poligon za demonstraciju nove, agresivnije politike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala