- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Brifing ruske vojske: Oboren ukrajinski teretni avion sa naoružanjem i likvidirano 400 ekstremista

© UPSI MO RF / Uđi u bazu fotografijaRuski višecevni bacači granata "Grad"
Ruski višecevni bacači granata Grad - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
U rejonu Odese je oboren ukrajinski teretni avion koji je dostavljao naoružanje i municiju, dok je u rejonu Dašnoje, takođe u Odeskoj oblasti, uništen punkt stranih plaćenika i likvidirano više od 400 ekstremista, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Raketnim udarima je uništeno 27 rejona ukrajinske tehnike, uništena su dva komandna punkta, šest skladišta sa naoružanjem i municijom.
Konašenkov je dodao i da je ruska avijacija likvidirala više od 400 ekstremista, uništeno je 20 tenkova i oklopnih vozila, četiri raketna sistema BM-21 „Grad“, 17 ukrajinskih dronova, među kojima su i dva drona „Barjaktar TB2“ u Nikolajevskoj oblasti.
Ruska avijacija je uništila i centar u kome su stranci obučavali ukrajinske vojnike da koriste haubice M777, rekao je ruski general-major.

„Visokopreciznim raketama je napadnut centar za artiljerijsku obuku Oružanih snaga Ukrajine na području naselja Steckovka u Sumskoj oblasti. U ovom centru su strani instruktori obučavali ukrajinske vojnike kako da koriste američke haubice M777 kalibra 155 milimetara“, dodao je Konašenkov.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije je zaključio da je u periodu specijalne ruske vojne operacije uništeno više od 3. 405 jedinica ukrajinske specijalne automobilske tehnike, 187 aviona, 129 helikoptera, 1.104 bespilotne letelice, 328 protivvazdušnih raketnih sistema, 3.406 tenkova i drugih oklopnih vozila, 466 raketnih sistema, 1.769 artiljerijskih i minobacača.
Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Uništen ukrajinski PVO „Osa-AKM“, četiri skladišta sa municijom i 13 tenkova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala