- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Uništen ukrajinski PVO „Osa-AKM“, četiri skladišta sa municijom i 13 tenkova

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov
Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Ruska vojska je tokom jučerašnjeg dana uništila ukrajinski PVO sistem „Osa-AKM“, 13 tenkova, četiri skladišta sa municijom, kao i 26 jedinica specijalne vojne tehnike ukrajinske vojske, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Takođe je rekao i da su uništena dva raketna sistema „Grad“, osam artiljerijskih baterija u blizini naselja Soledar, Dzeržinsk, Jakovljevka i Bahmut.
Avijacija je takođe gađala i 37 lokacija gde se nalazila ukrajinska vojska i njena vojna tehnika, uništila jednu radiolokacionu stanicu koja se koristila za kontrolu vazdušnog prostora u Slavjansku, a likvidirano je i preko 360 ukrajinskih neonacista, naveo je.
Sa druge strane, naveo je Konašenkov, ruske protivvazduhoplovne snage oborile su tri ukrajinska drona i tri projektila iz sistema „Uragan“, dok su kopnene snage uništile 650 položaja ukrajinske vojske, kao i centar za upravljanje bespilotnim letelicama.
Ukupno je do sada uništeno 462 ukrajinska višecevna raketna lansera, 186 aviona, 129 helikoptera, 1.087 dronova, 328 raketnih kompleksa, 3.386 tenkova i oklopnih vozila, kao i 3.376 jedinica specijalne vojne motorizovane tehnike.
Ruska garda u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
RUSIJA
UŽIVO Ruska vojska koristi robote pri razminiranju u Marijupolju, kod Hersona odjeknule tri eksplozije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala