- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider „Noćnih vukova“: Za nas su ‘rat’ i ‘pobeda’ sinonimi /video/

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Zaldastanov Hirurg
Aleksandar Zaldastanov Hirurg - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Aleksandar Zaldastanov Hirurg, predsednik sveruskog moto-kluba „Noćni vukovi“ izjavio je da je specijalna operacija u Ukrajini deo „paklene borbe“ između Rusije i Zapada, i dodao da su za Rusiju „rat“ i „pobeda“ sinonimi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Rat nikada nikome nije dobra doneo, ali je Rusiji vraćao pravo na postojanje. Upravo zbog toga su za nas reči ‘rat’ i ‘pobeda’ sinonimi“, ocenio je Hirurg.
Prema njegovim rečima, danas se između Rusije i Zapada vodi rat, između ostalog i za veru.

„Svi ratovi u Rusiji vođeni su protiv sila tame i podzemlja. Još jednom smo se upustili u tu borbu. To je paklena borba u kom su neprijatelji upotrebili sve resurse. Ali, šta god činili – pobeda je naša! Neprijatelj će biti uništen“, zaključio je Zaldastanov.

On je, prethodno, čestitao vernicima praznik Vaznesenja Hristovog - Spasovdan, poželeo „jedinstvo celom ruskom svetu“ i dobro zdravlje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu – „kormilaru, vođi sa kojim će pobeda biti ostvarena“.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Učesnici moto-kluba Noćni vukovi - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Lider „Noćnih vukova“: Rusija sada spasava svet od katastrofe
Slobodan Bašić, pripadnik „Noćnih vukova“ i veteran 63. Padobranske brigade, sa ikonom ubijenog ruskog vojnika Evgenija Rodionova - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
„Noćni vukovi“ donose ikonu poginulog ruskog vojnika u crkvu u Kosovskoj Mitrovici /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala