- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kari „poleteo“, pa stao – Boston šokirao Golden Stejt /video/

© Tanjug / Scott StrazzanteBoston Golden Stejt
Boston Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Košarkaši Bostona uspeli su posle preokreta u poslednjoj četvrtini da dođu do pobede protiv Golden Stejta u prvom meču velikog NBA finala rezultatom 120:108. Kari je neverovatno otvorio meč, u uvodnoj četvrtini imao je šest trojki i ukupno 21 poen, ali je kasnije stao, a Seltiksi su poslednju deonicu dobili 40:16 i na kraju su stigli do brejka.
Veliko finale najjače lige sveta otvoreno je na spektakularan način i serviralo je vrhunsku košarku u „Čejs centru“ u San Francisku.
Nestvarno je susret otvorio Stef Kari, prva „violina“ Ratnika koji je od 32 poena svog tima u prvoj četvrtini ubacio 21 poen, od čega čak šest trojki - 32:28.
Ipak, nastavak je doneo još veću borbu i Seltiksi su uspevali da se nose s naletima Voriorsa, a krasila ih je njihova prepoznatljiva timska igra i odlična odbrana.
Već u drugoj četvrtini „spustili“ su domaćina na svega 22 poena, dok su oni postigli 28, pa su gosti na odmor otišli s prednošću 56:54.
U trećoj četvrtini razgoropadio se Golden Stejt, po običaju je to njihova deonica u kojoj Ratnici „melju“ protivnike.
Nošeni Karijem, Viginsom i Tompsonom stigli su do najveće prednosti i to od 15 poena, a taj deo velikog finala rešili su rezultatom 38:24 i činilo se da će uspeti da održe pomenutu prednost u poslednjem kvartalu.
Delovala je kaznena ekspedicija Stiva Kera izuzetno sigurno i motivisano, ali...
To nije uplašilo Kelte koji se nisu predavali i odigrali su nestvarno poslednjih 12 minuta. Ni očajan šut iz igre do tog trenutka njihovog najboljeg pojedinca ove sezone Džejsona Tejtuma koji je šutirao mizernih 3/17 iz igre, nije demoralisao Boston.
Seltiksi su uspeli da izrešetaju mrežicu Golden Stejta i da postignu impresivnih 40 poena, a da prime samo 16 u poslednjoj četvrtini, pa su na kraju zasluženo slavili rezultatom 120:108.
Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica susret je okončao sa tri poena uz jedan skok.
Bio je to prvi poraz Golden Stejta u ovosezonskom plej-ofu. Seltikse je do tijumfa predvodio iskusni Al Horford sa 26 poena, šest skokova i tri asistencije.
Imao je podršku Džejlena Brauna koji je brojaoa do 24, Vajt koji je ulazio sa klupe ubacio je 21, a Smart je stao na 18 poena.
S druge strane, u taboru Golden Stejta najefikasniji je bio Kari sa 34 poena, Vigins je imao 20, a Klej Tompson 15 poena.
Naredni meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00 časa po srednjeevropskom vremenu.
Srpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Srpski šmek – „tajno oružje“ za napad na američki trofej
Hrvatski košarkaš Mario Hezonja u dresu KK Uniks Kazanj - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
„Čudni“ Hrvat – neće iz Rusije i želi još Srba u Evropi
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Neverovatan rasplet – u Moskvi će se igrati majstorica!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala