- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski šmek – „tajno oružje“ za napad na američki trofej

© AP Photo / Jeff ChiuSrpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa
Srpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
U noći između četvrtka i petka, od 03.00 po našem vremenu, kreće finalna serija NBA lige u kojoj se sastaju Golden Stejt i Boston. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica biće samo jedan od ukupno dvojice Evropljana u ovom duelu, a pored njega u SAD se hvali i učinak pomoćnog trenera Voriorsa Dejana Milojevića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Bjelica će uz Danijela Tajsa, nemačkog reprezentativca čuvati ponos Evropljana u velikom finalu.
Popularni Beli iza sebe ima već sjajnu karijeru, bio je MVP Evrolige 2015. godine, osvajač dve srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije - na Svetskom prvenstvu 2014. i Evrobasketu 2009. godine. Sada će imati veliku šansu da se domogne NBA prstena.
O tome koliko Nemanja doprinosi igri Golden Stejta govori i to koliko ga hvali trener Stiv Ker.

Bjelica je zaista paklen košarkaš. Svi smo ga gledali kako rasteže parket i postaje pik-end-pop šuter za tri poena, ali on pokazuje šta radi u smislu njegove sposobnosti da dodaje, dribla i igra. Iskreno, on je sjajan košarkaš. Razume igru, lopta se kreće kada je na terenu. Bez Ota, veoma nam nedostaje njegov doprinos na obe strane terena. Mislim da nam je Beli to doneo“, rekao je Ker jednom prilikom.

Bjelica je ove sezone u NBA ligi prosečno na terenu provodio 12 minuta, a posle povrede Ota Portera Juniora Bjelica se pokazao odigravši 22 minuta protiv Dalasa i tada je bio sjajan u defanzivi protiv Luke Dončića.
Da smo bili pametniji stavili bismo ga u igru ranije u ovoj seriji. Ogroman je bio doprinos u minutima koje je imao“, rekao je Ker.
Možda sve ovo znači da će Bjelica u finalnoj seriji imati veću minutažu. Takođe, važno mu je i iz perspektive novog ugovora, s obzirom na to da je letos, kao slobodan agent, stigao u Voriorse na samo godinu dana.
Naravno, doprinos Voriorsima na putu do finala nije dao samo Bjelica. Veliki je uticaj i Dekija Milojevića.
Jedna od važnih aspekata koje je Golden Stejt unapredio u igri je ofanzivni i defanzivni skok, a taj napredak prepisuje se upravo Milojeviću. Posebno se ističe rad Milojevića sa centrom Kevona Lunija.
Luni blista u plej-ofu kao nikada do sada, beleži u proseku 11 poena, 14 skokova (4,8 ofanzivnih) i 3,6 asistencija.
Kada se gleda efektivnost u skoku, ispred Lunijau samo Jonas Valančijunas, Nikola Jokić i Rudi Gober. Dakle, Miloje nastavlja da radi vrhunski posao u razvoju igrača. Manje se nije ni očekivalo od „arhitekte“ Nikole Jokića.
Centar Golden Stejta je Milojevićeve savete najbolje primenio na utakmici protiv Memfisa u ovogodišnjem plej-ofu kada je uhvatio čak 22 lopte!
Sve to nije promaklo glavnom treneru Stivu Keru.
Ove godine Luni je postavo elitni skakač. Deki je uradio odličan posao sa njim, mnogo mu je pomogao“, izjavio je Ker.
Dakle, Beli i Deki su ove sezone odradili dobar posao. Možda je vreme da to „naplate“ NBA titulom protiv Bostona.
Hrvatski košarkaš Mario Hezonja u dresu KK Uniks Kazanj - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
„Čudni“ Hrvat – neće iz Rusije i želi još Srba u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala