- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je sve na evroligaškom birou rada ovog leta

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaMajk Džejms
Majk Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Evroligaška sezona je završena, Anadolu Efes je šampion, ostalo je samo da se privedu kraju domaća takmičenja, a već sada je poduža lista jakih imena koja će između dve sezone biti slobodni u izboru nove sredine. Između ostalih to su Šejn Larkin, Brendon Dejvis, Serhio Rodrigez, Nando de Kolo, Jan Veseli...
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Jasno je da će mnogi timovi pretrpeti promene, mogli ste da čitate već na stranicama Sputnjika da bi Vasilije Micić mogao da ode u NBA ligu, kao i da je Šejn Larkin već u pregovorima sa Efesom.
U opticaju će biti, jasno je to već sada, brojni dobri košarkaši. Lista je podugačka: Majk Džejms, Šejn Larkin, Brendon Dejvis, Malkolm Dilejni, Vil Klajburn, Darun Hilijard, Nando de Kolo, Jan Veseli, Vejd Boldvin, Tajler Dorsi, Eli Okobo, Dvejn Bejkon, Donta Hol, Džon Braun, Ajzea Kenan, Derik Vilijams i još mnogi drugi.
Za sada se već pojavljuju određene spekulacije. Najviše se Klajburn povezuje sa Anadolu Efesom, dok bi čuveni Serhio Ćaćo Rodrigez mogao da se vrati u Real Madrid sa kojim je imao toliko uspeha.
U evropskim medijima se pojavila i informacija da bi Mario Hezonja trebalo da potpiše za Real Madrid (na dve godine), tako da bi ekipa Pabla Lasa mogla da pretrpi ozbiljne promene i da doživi snažno osveženje.
I dok već sada može da se nasluti gde će karijeru nastaviti Larkin (Efes navodno nudi 7.000.000 po sezoni), nije očito da će Džejms nastaviti da igra u Monaku koji je odveo na prag Fajnal fora ove sezone.
Zanimljiv je i slučaj Nanda de Koloa i Jana Veselog u Fenerbahčeu. Naime, o njihovom statusu govorio je predsednik Ali Kodž.
„Smanjili smo budžet u košarkaškoj sekciji da ne može da bude manji. O statusu Jana Veselog i Nanda de Koloa odlučiće novi trener (ako bude u budžetu novca), ali obojici im ističu ugovori", izlanuo se Kodž i tako suštinski najavio da će i srpski trener Aleksandar Đorđević biti na tržištu i u izboru sredine, iako je potpisao trogodišnji ugovor kada je dolazio u tim iz Istanbula.
Videćemo i šta će uraditi Barselona ovog leta, koja je već potrošila više desetina miliona evra sa Šarunasom Jasikevičijusom na klupi, a opet nije ništa uspela da ostvari. Efes već ima strukturu, a najveći izazov biće mu potraga za zamenom za Vasilija Micića u slučaju odlaska srpskog majstora. Jedna od opcija za njegovu zamenu je i Tomas Satoranski.
Olimpijakos mora da brine o odlasku Tajlera Dorsija, takođe, Jorgos Printezis je na ivici da završi karijeru ovog leta, tako da crveno-belima sledi novo pravljenje tima i potraga za liderima. Više ne mogu da se „šlepaju“ na leđima Vasilisa Spanulisa i Printezisa.
Sve navedeno najavljuje ozbiljno zanimljiv prelazni rok u Evroligi ovog leta, a čekaju se i sistemske odluke koje se tiču sistema takmičenja, broja klubova i šta će biti sa CSKA iz Moskve i ostalim ruskim timovima.
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Evropljani i dalje gospodare Amerikom – Jokić i Dončić u prvom timu NBA lige!
Pogledajte i gostovanje popularnog komentatorskog dvojca – Edina i Koleta – u emisiji Miljanov korner:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala