- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko će voditi ruski CSKA? Trojica trenera u igri, dvojica na „- ić“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaški trener Dušan Alimpijević
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Evropski mediji pišu da Dimitris Itudis napušta klupu CSKA. Sada je pitanje ko će ga naslediti, a među kandidatima spominju se Janis Sferopulos, Duško Ivanović i srpski trener Dušan Alimpijević. Još nije doneta konačna odluka.
Itudis po svemu sudeći ide iz CSKA posle osam godina koliko je proveo na klupi Armejaca. On je trenutno najbliži odlasku u Fenerbahče, a to znači da će Aleksandar Đorđević ostati bez posla.
Međutim, trenutno se neki drugi treneri vezuju za CSKA, između ostalog i Dušan Alimpijević.
Bivši strateg Crvene zvezde se odlično pokazao u nedavno završenoj sezoni Evrokupa, vodio je tursku Bursu sve do finala, tako da je privukao pažnju mnogih klubova na sebe, mada treba reći da je dugoročno vezan ugovorom za Bursu.
Kako ističu evropski mediji, još nije doneta konačna odluka zato što se još ne zna hoće li CSKA igrati sledeće sezone u Evroligi. I to je ključna stvar koja koči da CSKA odredi još malo ko će biti trener sledeće sezone.
Podsećanja radi, kako javlja izraelski sajt Vala, Grk Janis Sferopulos bi mogao da sedne na klupu Moskovnjana ovog leta i on je glavni kandidat za mesto koje će biti upražnjeno.
Sferopulos je napustio Makabi iz Tel Aviva u februaru i nije preuzimao nijedan tim do danas, tako da je, za razliku od Alimpijevića, slobodan u izboru nove sredine. Naravno, i Duško Ivanović kao prekaljeno ime u evropskoj košarci ima svoje prednosti u spomenutoj borbi.
Kao i mnogo toga u evopskoj košarci, i ova tema najviše zavisi od odluke Evrolige i od toga da li će suspendovati Armejce i za narednu sezonu ili neće. Tek tada će krenuti prava trka za novog šefa stručnog štaba.
Majk Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Ko je sve na evroligaškom birou rada ovog leta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala