- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Direktorka Rolan Garosa uvredila sve teniserke pa se izvinila

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTIga Švjontek i Ameli Morezmo
Iga Švjontek i Ameli Morezmo - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Kako bi pojasnila zbog čega su Novak Đoković i Rafael Nadal dobili večernji termin u četvrtfinalu Rolan Garosa, Ameli Morezmo, direktorka turnira dala je izjavu u kojoj je uvredila teniserke. Nakon što se oglasila i Iga Švjontek, prva teniserka sveta, Morezmo je uputila izvinjenje.
Ameli Morezmo želela je da se opravda, a napravila je veliku buru u javnosti uvredivši sve teniserke.
Kada je objašnjavala termine mečeva na Rolan Garosu, Morezmo je istakla da se mučila da pronađe meč koji bi se prikazao tokom centralnog dela dana jer publika više voli da gleda muške duele.
Posebno se povela polemika zbog Ige Švjontek, prve teniserke sveta,koja je sve mečeve igrala u dnvenom terminu iako se večernji termin navodi kao najprimamljiviji .
Poljska teniserka videla je izjavu direktorke turnira i bila je izuzetno pogođena i razočarana.
„Mislim da ženski tenis ima mnogo prednosti. Malo sam razočarana i iznenađena jer je ona takođe u VTA. Sa moje tačke gledišta, za svakog igrača je pogodnije da igra u normalno vreme, ali želim i ja da se zabavim i da pokažem najbolji tenis u svakom meču“, rekla je Švjontek.
Nakon velike greške i izjave koja je uzburkala, Francuskinja se izvinila.
Želim da se izvinim teniserkama koje su stvarno pogođene zbog onoga što sam rekla. Komentari koje sam dala izvučeni su iz konteksta. Ljudi koji me poznaju na terenu i izvan njega, kroz moju karijeru, kroz sve što sam radila, znaju da sam veliki borac za prava ženskog tenisa, kao i prava žena uopšteno“, istakla je Morezmo.
Posle oštrih kritika Morezmo je promenila pristup i objasnila da će se potruditi da drugačije rasporedi ženske mečeve naredne godine.
"Nisam odlučila da imamo samo taj jedan meč. Sledeće godine biće poštenije za teniserke, biće dobro da možda imamo mogućnost da dobijemo dva meča teniserki, ali i dublove. Što se tiče rasporeda, posebno za večernje mečeve, rekla sam da, pošto imamo samo jedan meč, da je zaista teško da zakažemo meč teniserki jer moramo da uzmemo u obzir trajanje. To je pošteno uraditi zbog vlasnika ulaznica“, objasnila je slavna Francukinja.
„Pokušaćemo da pronađemo bolje rešenje koje će biti pravednije za sve. Pokušavamo da modernizujemo turnir, da napredujemo i moraćemo da napravimo neke izmene“, zaključila je posle velike greške Ameli Morezmo.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
„Kralj šljake“ igra za istoriju – može li Zverev da napravi još jedno čudo?
Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Rune, to se tako ne radi – Danac oterao majku sa Rolan Garosa /video/
Holger Rune i Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Ko „laže“, a ko je „bezobrazan“ – skandinavski obračun usred Pariza /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala