- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović: Šta će ljudi da misle o nama?

© Sputnik / Petar TadićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
U toku napetog derbija Partizana i Crvene zvezde u trećoj finalnoj utakmici ABA lige, sudije su u jednom trenutku napustile teren zbog ubacivanja predmeta od strane navijača. Nakon pobede crno-belih posle drame koja je trajala preko dva sata Željko Obradović nije bio zadovoljan zbog dešavanja na parketu, dok se Dejan Radonjić požalio na klizav teren.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju ekipu Crvene zvezde i smanje njihovu prednost na 2:1 u finalnoj seriji, ali su nažalost ponovo viđene neprijatne scene.
Kao i na prethodnom susretu navijači su ubacivali predmete na parket, ali je ovoga puta mogla da bude pogođena i sudijska trojka zbog čega su Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović napustili parket.
Željko Obradović, trener Partizana, nije bio srećan zbog slika koje su obišle svet posle finalnih susreta večitih rivala.
© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićSudijska trojka Crvena zvezda - Partizan
Sudijska trojka Crvena zvezda - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Sudijska trojka Crvena zvezda - Partizan
„Apelujem na navijače Partizana, na svakoj sledećoj utakmici da ovo više nikad ne rade, da dozvole protivničkom timu da igra, kao što bih ja voleo da se osećam na bilo kom terenu. Ovo je slika koja je otišla u svet, kao i slika od pre tri dana, to je slika koja je otišla u Evropu. Šta će da misle o nama? I da se priča o nama? A isto je bilo, padale su flaše, predmeti. Posle prošle utakmice nisam to odmah video, pokazali su mi slike. Sramota je što se događalo i pre tri dana i večeras“, objasnio je najtrofejniji evropski trener.

Ovo je slika koja je otišla u svet, kao i slika od pre tri dana, to je slika koja je otišla u Evropu. Šta će da misle o nama?

Željko Obradović – trener Partizana - Sputnik Srbija
Željko Obradović
trener KK Partizan
Obradović je potom apelovao i na medije da pravilo izveštavaju o neprijatnostima koje prate finalnu seriju.
„Hoćete li da pišete o tome? Hoćete li da budete neko ko će da zaboravi. Pretpostavljam da među vama ima nekoga ko navija za Zvezdu, a ko za Partizan. Kakve to ima veze ko za koga navija, kad se ovde radi o sigurnosti, da nekome uleti flaša da ga povredi? Ili kovanica, upaljač... Moglo je da pogodi i igrače Zvezde i Partizana, nevažno. I bilo ko da je domaćin, nema razlike. Molim vas novinare, da sve ono što vidite napišete, da date primere, ko podgreva strasti, a ko je protiv toga, i to je evidentno i to je jasno. Da li ste čuli od mene da sam nešto loše uradio u najavi utakmice, sem što sam molio da se navijači ponašaju dostojanstveno. Da li sam rekao nešto drugo? Da li sam rekao ružnu reč protiv bilo koga? Sve obrnuto. Samo fer i sportski, ali izgleda što više pokušavam da budeš fer i sportista, prave te da si ne znam šta“, istakao je Obradović.
Sa druge strane, Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, žalio se na izuzetno klizav parket koji je jasno remetio igrače oba tima.
„Smatram da u odnosu na prva dva duela koja su se igrala u rasporedu kakvom jeste da ovaj meč nije bio tog kvaliteta. Smatram da su prve dve utakmice bile dobre i bilo je puno toga dobrog za analizu. Večeras je sa moje strane to i očekivano jer se došlo u treći meč posle dva teška duela. Takođe zbog klizavog parketa za igrače su bili specifični uslovi za igru. Imali smo svoje šanse da dobijemo meč, ali okrećemo se narednom duelu“, rekao je Radonjić.
Pred četvrti susret trener Zvezde želi samo bolji parket.
„Nadam se da ćemo u narednom meču imati manje klizav teren svi zajedno. Onda da pričamo o nekim košarkaškim stvarima. Sad da vežbamo sutra neki napad na ledu ili nešto ili odbranu, nema sad uslova za to“, istakao je Radonjić.
Duel Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
SPORT
Partizan je i dalje u igri – pobeda nad Zvezdom za produžetak finala!
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
SPORT
Skandalozno ponašanje Litvanaca – Srbi nisu dali na sebe! /video/
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
SPORT
Srpska deca na prestižnom kampu u Italiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala