- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski hakeri potvrdili: Kijev se spremao da napadne Krim i Donbas

CC0 / / Gejmer – ilustracija
Gejmer – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Ruski i ukrajinski hakeri imaju informacije o tome da je specijalna ruska vojna operacija sprečila napad kijevskog režima na Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku i Krim, saopštio je Sputnjiku anonimni haker ruske grupe RaHDlt.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Vratiću se našim prijateljima iz hakerske grupe ‘Bereginje’ koju čine devojke iz Ukrajine. Informacija o tome postoji i bila je potvrđena. Mi smo shvatili da je rukovodstvo Rusije preteklo rukovodstvo Ukrajine za dve nedelje i sprečilo napad“, rekao je haker.

Prema njegovim rečima, uoči specijalne vojne operacije Rusije početkom februara su došli do dokaza da su 72. Centru za informaciono-psihološke operacije, koji se nalazi u Brovari kod Kijeva, predata tri protivtenkovska kompleksa „Džavelin“ na oklopnim vozilima.
„Čudno je da su centru koji se bavi psihološkim operacijama u Kijevskoj oblasti, predati ovi mobilni sistemi“, rekao je sagovornik.
Osim toga, postoje dokumenti u kojima se vidi koliko su oružja predale zapadne zemlje ukrajinskoj vojsci.
„U vojnoj operaciji vidimo kako se ovo oružje koristi. Očigledno je da su ukrajinsku stranu pripremali za napad na Rusiju i to je bilo samo pitanje vremena“, izjavio je haker.
Početkom ruske specijalne operacije u Ukrajini, grupa RaHDlt istovremeno je hakovala svih 755 vladinih ukrajinskih sajtova, a bili su onesposobljeni i resursi lokalnih organa vlasti širom zemlje.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 27. aprila izjavio da je početak specijalne vojne operacije sprečio realnu opasnost za Rusiju.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
RUSIJA
Ruski hakeri za dan lišili ukrajinske vlasti zatvorene komunikacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala