- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski hakeri za dan lišili ukrajinske vlasti zatvorene komunikacije

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Martovski sajber napad je na 24 sata lišio vlast u Ukrajini zatvorenih komunikacija i upravljanja, izjavio je Sputnjiku anonimni haker iz ruske grupe RaHDlt.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Početkom marta smo onesposobili više od 700 sajtova ukrajinskih državnih organa, praktično celokupan vladin internet. Isključili su ih i nisu mogli da se protiv nas bore. Tako da su na jedan dan svi organi državne vlasti i svi serveri bili isključeni“, saopštio je on.
Po njegovim rečima, hakeri su isključili sve servere za poštanske usluge.

„To podrazumeva gubitak upravljanja, gubitak veze, nisu postojali zatvoreni kanali komunikacije, prenosa informacije tokom 24 sata i to je bio jak udarac za njih“, naveo je on.

Haker je dodao da ova grupa planira da i nadalje organizuje slične akcije.
RaHDlt od početka specijalne operacije u Ukrajini vodi informativni resurs „Nemezida“. Od prvog juna su tamo objavljene informacije o 700 ukrajinskih saradnika službe za bezbednost sa fotografijama, telefonima i adresama prebivališta. Autentičnost ovih podataka je Sputnjiku potvrdio saradnik ruskih obaveštajnih službi.
Osim opštih informacija, hakeri su otkrili neke hobije pripadnika službe ukrajinske bezbednosti, kao što su kockanje i nekonvencionalne zavisnosti.
Haker  - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Nebenzja: Rusija će pružiti otpor sajber napadima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala