- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija neće prodavati naftu po ceni ispod tržišne sebi na štetu

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaNaftna paltforma
Naftna paltforma - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Odluka Evropske unije da uvede ograničenja kupovine nafte iz Rusije dovešće do logističkih problema i destabilizacije energetske industrije na globalnom nivou, ali Rusija neće prodavati energente tako da bude na gubitku, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U svakom slučaju, sve reguliše tržište, uprkos veštačkim poteškoćama koje stvaraju sankcije. Naravno, Rusija neće ništa prodavati na svoju štetu. U svakom slučaju, ako se potražnja negde smanjuje, negde se povećava, dolazi do preusmeravanja tokova, traže se najpovoljniji uslovi“, rekao je Peskov, komentarišući izjavu predsednika SAD Džoa Bajdena koji je rekao da je moguća kupovina ruske nafte po cenama ispod tržišnih.

Lideri EU su nakon samita u Briselu postigli političku saglasnost da se uvedu delimične sankcije na naftni embargo protiv Rusije koje se tiču isporuka nafte pomorskim putem. Nafta koja se transportuje naftovodom neće biti uključena u novi paket sankcija. Prema rečima predsednice Evropske komisije Ursula fon der Lajen embargo će „do kraja godine obuhvatiti oko 90 odsto uvoza ruske nafte u EU“.
Vašington je zajedno sa svojim saveznicima usvojio nekoliko antiruskih paketa sankcija ubrzo nakon početka specijalne operacije u Ukrajini. Ograničenja su pogodila i same Sjedinjene Američke Države , gde su naglo porasle cene goriva, inflacija je dostigla rekordne nivoe, a došlo je i do nestašice određene robe.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
SVET
Bajden: Moguća kupovina ruske nafte po cenama ispod tržišnih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala