- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija do 2025. godine planira proizvodnju više od 110 aviona raznih tipova

© Sputnik / Grigorij Sisoev / Uđi u bazu fotografijaRuski avion Tu-214
Ruski avion Tu-214 - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Generalni direktor korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov izjavio je da je do 2025. godine planirana proizvodnja više od 110 aviona raznih tipova, a do 2030. više od 500.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Komentarišući odbijanje „Erbasa“ i „Boinga“ da isporučuju proizvode na rusko tržište, Sergej Čemezov je rekao da će u dugoročnoj perspektivi ta odluka biti bolnija za zapadne proizvođače nego za Rusiju.
Prema njegovim rečima, zapadni isporučioci su u Rusiji izgubili ogromno tržište.
„Da, za nas je to sada veoma složena situacija, ali mi ćemo se izboriti s njom. To je veliki izvor mogućnosti za nas“, rekao je Čemezov.
On je istakao da ruske avio-kompanije sada koriste 150 aviona „Superdžet“, a da je tokom ove godine planirana isporuka još 20 letelica. Od 2024. godine planirano je da se isporučuje najmanje 20 aviona te marke godišnje.
Objašnjavajući da su avioni, kao što su MS-21, Tu-214 i Il-114, u najvećoj meri spremni za upotrebu, Čemezov je istakao da je do 2025. godine planirano da se proizvede više od 110 aviona raznih tipova, a do 2030. više od 500 aviona proizvedenih u skladu s visokim tehnologijama.
Čemezov je dodao da se Rusija ne zatvara kada je reč o međunarodnoj saradnji, ali da će zagovornicima politike sankcija biti veoma teško, ako ne i nemoguće, da osvoje poverenje Moskve.
Prema njegovim rečima, „u toku je dobro isplaniran rat čiji je cilj da uništi ruski finansijski sektor, industriju, građane, kulturu i sport“.
„Taj rat nije počeo danas. Svedoci smo novih sankcija, ograničenja i traženja opravdanja za neprijateljska dejstva već godinama. Sadašnja ograničenja su zaista bez presedana. Ona su daleko od zdravog razuma i pravde. Šta ona izazivaju na globalnom nivou? Razaranje principa slobodne trgovine, gubitak poverenja. Ona diskredituju zapadne ekonomske i političke institucije“, zaključio je Čemezov.
Putnički avion Suhoj superdžet 100 - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
„Rosteh“ planira da od 2024. godine samostalno proizvodi avione „Superdžet“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala