- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Isporuke zapadnog oružja samo će doneti Ukrajini više patnje

© Sputnik / Kirill KallinikovPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Isporuke zapadnog oružja Kijevu neće se odraziti na ostvarenje ciljeva ruske specijalne vojne operacije, ali će to doneti više patnje samoj Ukrajini, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ukrajinu i dalje pumpaju oružjem, najsavremenijim. Kao i pre, ne želim da govorim o apsolutno nepoželjnim i veoma neprijatnim scenarijima kada bi to oružje hipotetički pokušali da upotrebe protiv ciljeva na našoj teritoriji. To bi značajno promenilo situaciju u nepovoljnom pravcu“, ocenio je Peskov, upitan da prokomentariše informacije o novim isporukama američkog oružja Ukrajini.

Kako je dodao, ciljevi specijalne vojne operacije za zaštitu Donbasa će biti realizovani.

„Pumpanje Ukrajine oružjem, svaki put sve savremenijim, ne menja parametre specijalne vojne operacije – u svakom slučaju ciljevi specijalne vojne operacije će biti ostvareni – ali to će doneti više patnje Ukrajini koja je jednostavno instrument u rukama zemalja koje tamo isporučuju oružje“, naglasio je Peskov.

Ranije je Rojters pisao da američka administracija planira da proda Ukrajini četiri bespilotne letelice koje mogu biti opremljene raketama „Helfajer“.
Raketni sistem HIMARS - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
RUSIJA
Bela kuća potvrdila: Ukrajina će dobiti raketne sisteme „Himars“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala