- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Basurin: Za nekoliko dana snage DNR će opkoliti kotao kod Lisičanska i Severodonjecka

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Narodne milicije LNR pucaju na položaje ukrajinskih snaga u pravcu Lisičanska
Pripadnici Narodne milicije LNR pucaju na položaje ukrajinskih snaga u pravcu Lisičanska - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Snage Donjecke Narodne Republike za nekoliko dana očekuju da opkole grupu ukrajinskih vojnika u oblasti Lisičanska i Severodonjecka, izjavio je zamenik načelnika Uprave Narodne milicije DNR Eduard Basurin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ostalo je nekoliko dana da se potpuno zatvori kotao povezan sa Lisičanskom i Severodonjeckom nakon čega će naše trupe izaći u rejon Artjomovska... Mi ne ubrzavamo proces, samo ih zadržavamo i polako uništavamo one jedinice koji se nalaze ovde“, rekao je Basurin za televiziju „Rusija 1“.
On je napomenuo da je poslednjih dana bilo pokušaja ukrajinske vojske da se probije u oblasti Novomihajlovke i Avdejevke, ali su svi odbijeni, a ukrajinska vojska pretrpela je „kolosalne gubitke“.
Rusija je 24. februara započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina izloženi genocidu od strane kijevskog režima“. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Kako je ranije navedeno, glavni cilj ruskog Ministarstva je oslobođenje Donbasa.
Pripadnici Narodne milicije LNR na oklopnom transporteru MT-LB u oslobođenom naselju Troicko u LNR - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
RUSIJA
DNR: Uskoro tribunal protiv nacista; Zatvara se obruč oko Avdejevke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala