- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Angela Merkel se oglasila o Ukrajini

© AP Photo / John MacDougallNemačka kancelarka Angela Merkel
Nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je solidarnost sa Ukrajinom, istakavši da su događaji u toj zemlji „duboka prekretnica“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Solidarišem se sa Ukrajinom koju je Rusija napala i podržavam njihovo pravo na samoodbranu“, kazala je Merkelova na jednom događaju.
Takođe je podržala napore savezne vlade Nemačke, EU, SAD i partnera iz G7, NATO-a i UN koji su, prema njenim rečima, usmereni na prekid borbenih dejstava.
Angela Merkel je obavljala dužnost nemačke kancelarke od 2005. do 2021. godine. Za vreme njenog mandata dogodio se državni udar u Ukrajini 2014. godine, a nakon toga su uz njeno učešće sklopljeni Minski sporazumi za rešavanje sukoba u Donbasu.
Zastave Ukrajine i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SVET
Merkelova: Odluka da se Ukrajina ne primi u NATO 2008. bila ispravna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala