- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rešenje? Prvi put bez srpskih arbitara u finalu ABA lige

Sudije ABA liga - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Damir Javor, Sašo Petek i Luka Kardum sudiće četvrti meč finala plej ofa ABA lige između Partizana i Crvene zvezde, saopšteno je danas iz regionalnog košarkaškog takmičenja. Delegat na ovoj utakmici biće Dragan Minić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Biće to prvi put u ovoj seriji da među sudijama neće biti nijednog Srbina.
Partizan će biti domaćin u četvtom meču finalne serije, koji je na programu u petak od 18.30 časova, a Crvena zvezda vodi 2:1 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobede.
Oba tima su imala primedbe na suđenje u prethodna tri meča, koji su obilovali incidentima navijača.
Podsećanja radi, posle velike drame u toku poslednjeg minuta na drugoj finalnoj utakmici crno-beli posle poraza ušli su u sukob sa navijačima domaćeg tima koji su ih gađali predmetima sa tribina. Brzo su reagovali košarkaši Zvezde koji su sprečili da dođe do većih incidenata.
Potom je u trećoj utakmici, kada je Partizan bio domaćin, došlo do novih incidenata, navijači su gađali igrače Zvezde, na kraju su i sudije prekinule meč i tražile da se jedan deo tribina isprazni.
Posle svega viđenog postavilo se pitanje – koje su sudije podobne da sude naredni meč u kom svakako tenzija neće nedostajati?
ABA liga je odlučila da finalni duel srpskih klubova sude dvojica Slovenaca i jedan Hrvat.
U prvom meču pravdu su deliki Josip Radojković (Hrvatska), Saša Pukl (Slovenija) i Uroš Obrknežević (Srbija). U drugom duelu trojku su činili Ilija Belošević (Srbija), Igor Dragojević (Crna Gora) i MarioMajkić (Slovenija). U trećem meču arbitri su bili Matej Boltauzer (Slovenija), Milan Nedović (Slovenija) i Uroš Nikolić (Srbija).
Dakle, četvrta utakmica finala biće ujedno i prva u seriji u kojoj neće biti arbitara iz Srbije.
Naravno, do sada je bilo mnogo povika na suđenje sa obe strane. Može li ovo da bude rešenje?
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Panter – Partizanova sreća i nesreća
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala