- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Panter – Partizanova sreća i nesreća

Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Finiš je sezone, a ako se išta može reći za Partizan Željka Obradovića onda je to da mnogo zavisi od igre i raspoloženja Kevina Pantera. Daleko od toga da ne on jedini faktor, ali je najvažniji. Kada Amerikanac briljira obično se to prenese na Parni valjak do pobede, ali kada on stane... Tada nastaju problemi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kada je Željko Obradović stigao na klupu Partizana bilo je jasno da je usledila velika euforija kod navijača crno-belih. Čekalo se prvo pojačanje proteklog leta i izbor je pao na Kevina Pantera.
Euforija je kod većeg dela navijača postala još veća, da je Amerikanac pravi izbor, dok je bilo i onih koji su prognozirali da će Partizan „ličiti na Šakotinu Zvezdu, daš loptu Panteru i on sve rešava“. Na kraju, istina je negde između.
Panter je odigrao neke sjajne partije, kao kada je srušio Huventud u Beogradu ili kada je ubacio 30 poena Budućnosti u majstorici. Tako je i sinoć u finalnoj seriji između Partizana i Crvene zvezde (trenutno crveno-beli vode 2:1) kada je završio duel sa 22 poena, indeksom korisnosti 34 i ključnom pogođenom trojkom koja je spasila crno-bele i ostavila ih u trci.
Nema sumnje da Obradović ima najviše poverenja u Pantera od svih igrača, zna da je iskusan, da može da pomogne i mladima da se razviju na pravi način, tako da crno-beli imaju svog „generala na parketu“.
Međutim... Šta se dešava kada Panter „stane“. Ili – kada protivnički tim zna kako da ga zaustavi.
Još od Kupa Radivoja Koraća u Nišu postalo je jasno da crveno-beli imaju način da zaustave najboljeg igrača Partizana. Ekipa Dejana Radonjića je izuzetno visoka, mnogo je tu mesa i mišića, kao i kvalitetnih odbrambenih karakteristika.
Radonjić se kroz godine izbrusio kao vrhunski defanzivni strateg, pa tako umeće koristi braneći Pantera na više različitih načina. Često se na glavnom šuteru Partizana menjaju Branko Lazić i Ostin Holins koji su verovatno, uz Aleksu Avramovića, najbolji defanzivci ABA u ligi.
Zato je recimo Panter u prve dve utakmice finalne serije ubacio 15 poena u prvoj (ali je Partizan dok je on bio na parketu bio na minus 10 poena) odnosno devet poena u drugoj utakmici (šut 0/2 za dva i 1/3 za tri poena). Tu možemo tražiti jedan od glavnih razloga poraza crno-belih u prva dva meča.
Čim je u trećoj utakmici stigao do 22 poena uz solidan šut (5/6 za dva i 2/6 za tri), Partizan je slavio.
Tendencije današnje, posebno NBA košarke, su takve da timovi sve više imaju izraženu jednu zvezdu koja često rešava najvažnije utakmice, ali pitanje je da li su crno-beli previše vezani za Panterovu igru?
Recimo, odnos u asistencijama u prvoj utakmici finalne serije bio je neverovatnih 24:8 na strani crveno-belih! U drugom meču Zvezda je opet bila bolja u dodavanjima – 20:16, dok je Partizan u trećoj utakmici podigao nivo timske igre i bio bolji u ovom segmentu sa 19:17.
Često se stiče utisak da Panter sam rešava napade, što zbog stila igre što zbog organizacije napada njegovog tima, a kada on nije u glavnoj ulozi onda ga na sličan način zamene Avramović, Ledej, a u poslednjih nekoliko utakmica i Mur.
Panter je Partizanova i sreća i nesreća ove sezone. Pitanje je samo čega će na kraju biti više.
Ubrzo ćemo saznati.
Duel Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
SPORT
Partizan je i dalje u igri – pobeda nad Zvezdom za produžetak finala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala