- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija i Kina nameravaju da razvijaju nezavisnu finansijsku strukturu

© Sputnik / Alexandr Demyanchuk / Uđi u bazu fotografijaRublje i kineski juan
Rublje i kineski juan - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Rusija i Kina nameravaju da razvijaju nezavisnu finansijsku strukturu i da značajno povećaju upotrebu rublje i juana u transakcijama između dve zemlje, saopštio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U vreme kada su SAD i Evropska unija pretvorile svoje valute u instrument ucene, nameravamo da razvijamo nezavisnu finansijsku strukturu i da značajno povećamo upotrebu rublje juana u transakcijama među našim zemljama. One već čine četvrtinu našeg trgovinskog prometa“, rekao je Lavrov tokom video-obraćanja učesnicima konferencije „Rusija i Kina: saradnja u novoj eri“.
On je dodao da hibridni rat koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv Rusije otvara nove mogućnosti za širenje saradnje između Moskve i Pekinga, uključujući oblasti investicija i finansija.
Prema rečima Lavrova, Moskva oseća podršku Pekinga u radu usmerenom na zaštitu principijelnih ruskih pristupa formiranju bezbednosne arhitekture u Evropi i ceni uravnotežen i nepristrasan stav Kine u situaciji oko Ukrajine.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
RUSIJA
Lavrov: Zbog diktatorske pozicije Zapada rusko-kineski odnosi jačaće mnogo brže
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala