- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zbog diktatorske pozicije Zapada rusko-kineski odnosi jačaće mnogo brže

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Ekonomske veze Rusije i Kine jačaće mnogo brže u svetlu činjenice da Zapad zauzima poziciju diktatora, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sada, kada Zapad zauzima stav diktatora, naši ekonomski odnosi sa Pekingom će se još brže razvijati. Osim direktnih prihoda u državni budžet, to nam daje mogućnost da realizujemo planove za razvoj Dalekog istoka i Istočnog Sibira“, rekao je Lavrov u okviru projekta gimnazije „Evgenije Primakov“ – „100 pitanja lideru“.

Kako kaže, glavni projekti sa Kinom se razvijaju i realizaciju upravo tamo.
Prema rečima diplomate, to je prilika za Rusiju da ostvari svoj potencijal u oblasti visokih tehnologija, uključujući nuklearnoj energiji, ali i brojnim drugim oblastima.
„Kina ima razvijene informaciono-komunikacione tehnologije, ništa lošije nego na Zapadu. Mnogo toga ovde pruža obostranu korist“, zaključio je šef ruske diplomatije.
Ranije je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Igor Morgulov u ekskluzivnom intervjuu za Sputnjik izjavio da Zapad vrši besraman pritisak na Kinu zbog saradnje sa Rusijom. Kako je rekao, raste broj pokušaja zabijanja klina u rusko-kineske odnose, ali su ti odnosi čvrsti.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Zapad će morati da shvati: Ne mogu se nekažnjeno gaziti vitalni interesi Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala