- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

"Gasprom" obustavio isporuke gasa Danskoj i "Šel Enerdži Juropu"

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaGasprom
Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
„Gasprom“ je obustavio isporuke gasa glavnoj danskoj energetskoj kompanije „Ersted“ i „Šel Enerdži Jurop“ jer nisu platile gas za april u rubljama.

"′Gasprom′ je potpuno obustavio isporuke gasa kompaniji ′Ersted Salg & Servis A/S (Danska) zbog neplaćanja u rubljama. Do kraja 31. maja ′′Gasprom eksport′ nije dobio uplatu od ′Ersted Salg & Servis′ za isporuke gasa u aprilu u skladu sa Ukazom br. 172 predsednika Ruske Federacije od 31. marta 2022. Plaćanja za isporučeni gas od 1. aprila moraju se obavljati u rubljama, koristeći nove šeme, o čemu su ugovorne strane blagovremeno obaveštene“, ističe se u poruci.

Gasprom je takođe potpuno obustavio isporuke gasa "Šel Enerdži Jurop" za Nemačku zbog neplaćanja u rubljama. Prema ugovoru, maksimalni obim isporuka na godišnjem nivou iznosi 1,2 milijardi kubnih metara gasa.
Kako je Srbija obezbedila isporuke gasa za naredne tri godine i koji su ekonomski i geopolitički aspekti novog gasnog aranžmana Rusije i Srbije saznajte u emisiji „Energija Sputnjika“:
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
„Gasprom eksport“ od 1. juna obustavlja isporuke gasa za dve evropske kompanije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala