- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Blinken: Kijev nas je uverio da neće koristi naše višecevne bacače raketa za napade na Rusiju

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da su ukrajinske vlasti uverile Vašington da neće koristiti američke višecevne bacače raketa za napade na ciljeve koji se nalaze na teritoriji Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Što se tiče oružja koje isporučujemo Ukrajini, ukrajinska strana nas je uverila da neće koristiti te sisteme za udare na ciljeve na ruskoj teritoriji. Između naših država uspostavljeno je poverenje, kao i sa drugim našim partnerima i saveznicima“, rekao je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Vašingtonu.

Podsetimo, visoki zvaničnik Bele kuće je ranije rekao da će Amerika danas objaviti o novom, 11. po redu, paketu vojne pomoći za Ukrajinu čija je vrednost 700 miliona dolara. Ovaj paket obuhvata i savremene višecevne bacače raketa čiji je domet 80 kilometara.
Blinken je rekao da će Amerika nastaviti da pruža vojnu pomoć Kijevu i da će je prilagođavati u zavisnosti od situacije.

„Naš zadatak je da osiguramo da Ukrajina ima na raspolaganju sva neophodna sredstva za zaštitu od agresije i za odbijanje te agresije, ali i da bi njene pozicije bile maksimalno jake na pregovorima sa Rusijom“, rekao je američki državni sekretar.

Kriva je Rusija

Visoki američki zvaničnik kaže i da antiruske sankcije nisu uzrok prehrambene krize.
„Ako neko smatra da su razlog tome sankcije onda ponavljam da to uopšte nije tako. Isporuke hrane su izuzete iz sankcija. Kriva je Rusija“, naveo je on.
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Pentagon: Želimo da oslabimo Rusiju toliko da više nikoga ne može da napadne kao Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala