- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U katakombama ispod „Azovstalja“ pronađen kamion sa miniranim telima 152 poginula ukrajinska vojnika

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na metalurški kombinat "Azovstalj" u Marijupolju
Pogled na metalurški kombinat Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije su tokom provere katakombi ispod metalurškog kombinata „Azovstalj“ pronašli kamion sa 152 minirana leša ukrajinskih vojnika, a cilj je bio da se Rusija optuži za namerno uništavanje tela, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tokom provere podzemnih objekata metalurškog kombinata 'Azovstalj' u Marijupolju, gde su se krili nacisti ukrajinske formacije 'Azov' koji su se predali, ruska vojska je pronašla izotermički kamion. U vozilu, u kome nije radio sistem za hlađenje, skladištena su tela 152 poginula militanta i vojnika Oružanih snaga Ukrajine“, saopštio je general.

Kako je pojasnio, tokom pregleda kamiona, ruski demineri su otkrili četiri mine koje su bile postavljene ispod tela poginulih ukrajinskih vojnika. Ukupna masa eksploziva bila je dovoljna da uništi sva tela koja su se nalazila na kamionu.

„Ispitivanjem zarobljenih militanata 'Azova' utvrđeno je da je miniranje tela izvršeno po direktnom naređenju iz Kijeva. Cilj provokacije je da se Rusija optuži za namerno uništavanje ostataka tela i da se spreči da se izvuku napolje i predaju porodicama kako bi se spasila politička 'reputacija' kijevskog režima i Zelenskog lično“, dodaje general-major.

Konašenkov ističe da ruska strana u najskorije vreme planira da preda tela ukrajinskih militanata i vojnika koji su pronađeni na teritoriji kombinata „Azovstalj“ predstavnicima Ukrajine.
On je podsetio da se komanda „Azova“ pre predaje javno obraćala Vladimiru Zelenskom sa molbom da preuzme tela poginulih vojnika kako bi porodice mogle da ih sahrane na teritoriji koja je pod kontrolom kijevskog režima, ali Kijev nije odreagovao.
Uništena zgrada u blizini metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Azovstalj - velika pobeda i prekretnica u izvršavanju Putinovih zadataka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala