- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac se žali zbog Nadala – Đoković objasnio kako funkcionišu stvari

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Bivšem španskom teniseru Karlosu Moji zasmetalo je što organizatori Rolan Garosa nisu izašli u susret njegovom sunarodniku Rafaelu Nadalu koji je želeo da četvrtfinalni okršaj sa Novakom Đokovićem bude odigran u dnevnom terminu. S druge strane, svetski broj jedan je kratko i jasno objasnio kako funkcionišu stvari.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković i Rafael Nadal - oči u oči 59. put! Verovatno najveće četvrtfinale i najvažniji meč u dosadašnjoj teniskoj istoriji.
Nadal ima jednu Grend slem titulu više - 21-20, ali Nole vodi u međusobnom skoru 30-28, ima više Masters trofeja 38-36.
Zbog toga je jasno da je ulog večeras od 20.45 ogroman, ali je prašinu podigla satnica pomenutog dvoboja dvojice velikih rivala koja su zajedno sa Rodžerom Federerom podigli toliko visoko lestvicu i ispisali istoriju belog sporta.
Zavapio je Rafa da više voli dnevni termin, jer je njegova omiljena podloga šljaka potpuno drugačija noću.
„Ne volim da igram noću na šljaci, to je vrlo jasno. Vlaga je visoka i menja se drastično odskok lopte. Uslovi su radikalno drugačiji i teže je igrati, posebno ukoliko je hladno. Svi ti faktori i te kako utiču na način igre“, poručio je Nadal.
Ali, organizatori na čelu sa direktorkom drugog kalendarskog Grend slema Ameli Morezmo nisu uslišili njegove reči.
To je zasmetalo bivšem španskom teniseru Karlosu Moji koji smatra da bi veliki šampion Nadal morao da bude ispoštovan, pre svega zbog činjenice da je rekordnih 13 puta podizao najvažniji pehar u „gradu svetlosti“.
„Rafal Nadal je 13 puta bio šampion u Parizu. Ako on ima zahtev, trebalo bi da ga poslušate. Ali, u pitanju je biznis, mi to razumemo“, poručio je Moja, aludirajući da je večernji termin daleko atraktivniji zbog TV prava.
Oglasio se nešto kasnije putem društvenih mreža i Novak Đoković koji je kratko i jasno definisao srž čitavog problema oko satnice.
„Kao vrhunski teniseri mi možemo da imamo zahteve, ali oni ne moraju uvek da budu prihvaćeni. Direktor turnira zajedno sa TV emiterima na kraju dana odlučuje. Znate, TV na kraju odlučuje da li će vaš meč biti dnevni ili noćni“, prihvatio je surovu realnost veliki šampion Novak.
Đoković je prema svetskim kladionicama apsolutni favorit protiv Nadala. Pobeda na Srbina plaća se kvotom 1,45 dok je na Nadala 2.75.
Ipak, potceniti bika sa Majorke bilo bi samoubilački i svestan je vrlo dobro toga Novak Đoković koji na Rolan Garosu ima skor od dve pobede i šest poraza protiv velikog rivala Rafaela Nadala.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
SPORT
Rumunka je napravila skandal, a Amerikanac digao glas: „Zamislite da je to uradio Novak...“ /video/
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Potpuni šok u Parizu – Čilić eliminisao Medvedeva!
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Znak pitanja nad odlukom o meču Đokovića i Nadala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala