- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Znak pitanja nad odlukom o meču Đokovića i Nadala

© FILIPPO MONTEFORTENovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković i Rafael Nadal igraće svoj meč četvrtfinala Rolan Garosa u „udarnom terminu“ od 20.45 – što jedino odgovara vlasnicima televizijskih prava, a teniserima nikako, kako je napomenuo nekada najbolji dubl igrač sveta Nikola Mau.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Đoković i Nadal će igrati u utorak od 20.45, a očekivalo se da taj meč startuje i ranije jer su i sami teniseri govorili da im više odgovara raniji termin.
Jedan od razloga je izneo i Mau.
„Jedva čekam da vidim raspored u utorak. Mislim da će ta odluka biti ključna u analizi prve godine otkako je direktorka turnira Ameli Morezmo. Na US openu i Australijan openu odluka da se meč stavi u večernji termin ne utiče na uslove za igru, na šljaci se brzina loptice i odskok drastično menjaju. Ta podloga jednostavno nije ista noću“, izjavio je Mau.
Četrdesetogodišnji Francuz, koji je Rolan Garos osvojio dvaput u dublu, veruje da će odluka Morezmo poslati bitnu poruku tenisu u Francuskoj.
„Rolan Garos je ponos francuskog sporta, kao što je Tur d'Frans. Da li možete da zamislite da se Alpe d'Uez prenosi na kanalu koji mora da se plati i zbog toga bude nedostupan većini gledalaca? Kada pričam o ovome, razmišljam o detetu ludo zaljubljenom u tenis čiji roditelji ne mogu da priušte da ga odvedu na Rolan Garos ili da plate TV pretplatu. Ako njima ne date da gledaju meč, čime bi promovisali tenis i turnir, to je velika odgovornost. Razmišljam i o svim teniskim klubovima koji bi u svojim prostorijama želeli da prenose meč“, iskren je Mau.
Iako je stavio pritisak na Morezmo i njene saradnike, bilo je i pohvala.
„Zasad je novi menadžment je pokazao odlične stvari. Oproštajna ceremonija za Žoa (Congu), koju je organizovala Ameli sa Stefanom Brunom je od A do Š bila uspešna. Kao i za Žila (Simona). Ova odluka će biti ona sa ozbiljnim posledicama. Mislim da će biti pritiska sa obe strane, ali ako ugovor 'Prajm videa' kaže da oni mogu da biraju svoje mečeve, onda bih to shvatio kao grešku u startu. Bilo kako bilo, Nadal i Đoković su osminu finala igrali u nedelju, što ostavlja obe opcije (noć i dan) otvorenim. Da sam ja direktor turnira mislim da bih dobro razmislio, ali bih znao koju bih odluku doneo na kraju dana. Najbitnije je da meč mogu da gledaju svi. Videćemo, uzbudljivo je ovo“, istakao je Mau.
Posle njegove izjave objavljeno je da je „Prajm video“ dozvolio praćenje duela Đokovića i Nadala na svojim platformama bez dodatnog plaćanja.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
SPORT
Poznato kada Novak i Rafa igraju za polufinale – obojica nisu želeli taj termin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala