- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pentagon o Ukrajini: U narednih nekoliko nedelja biće sve jasno

© AP Photo / Lauren Victoria BurkeAmerički general Mark Mili
Američki general Mark Mili - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
Pratite nas
Bez obzira na poteškoće u prognoziranju toka ukrajinske krize, u Pentagonu smatraju da njen konačan ishod mogu biti mirovni pregovori, izjavio je u intervjuu televiziji „Foks njuz“ predsednik Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Mark Mili.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Po rečima generala, Pentagon razmatra razne varijante razvoja događaja u Ukrajini.
„U narednih nekoliko nedelja će biti jasni rezultati. Moguće je da će se sve odugovlačiti, a može se završiti pobedom jedne od strana ili može doći do mirovnih pregovora. Postoji mnogo alternativa, trenutno nisam siguran ni u jednu opciju“, objasnio je on.
Mili je podvukao, da vidi mogućnosti za dijalog Moskve i Kijeva, između ostalog na inicijativu Vladimira Zelenskog.
„Smatram da bi rasplet situacije putem pregovora bio logičan izbor, obe strane bi mogle doći do tog zaključka“, izjavio je američki general.
Ranije su Mili i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov razgovarali na temu situacije u Ukrajini. Razgovor je inicirao američki general i to je ujedno bio i prvi njihov kontakt od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
General Mark Mili - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
RUSIJA
Upozorenja iz Pentagona: Rizik konflikta sa Rusijom i Kinom je sve veći
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala